Antena 3 CNN Sport Tenis Verdasco a cucerit Cupa Davis pentru Spania

Verdasco a cucerit Cupa Davis pentru Spania

Verdasco a cucerit Cupa Davis pentru Spania
23 Noi 2008   •   22:24

Fernando Verdasco a trecut cu bine de un meci de cinci seturi disputat în compania lui Jose Acasuso şi a oferit Spaniei victoria în finala Cupei Davis, în faţa şi pe terenul Argentinei.
Verdasco a câştigat primul set, dar Acasuso, înlocuitorul lui Juan Martin del Potro pentru acest meci, a revenit câştigând seturile doi şi trei. Acasuso era susţinut de o galerie frenetică la Mar del Plata, dar a obosit vizibil în seturile decisive şi Verdasco a revenit, câştigând partida cu 6-3, 6-7 (3-7), 4-6, 6-2, 6-1. În urma acestei victorii, Spania a făcut 3-1 în finala Cupei Davis, care se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide.
David Nalbandian era pregătit pentru un meci crucial cu Feliciano Lopez, însă numărul 11 mondial nu a mai avut şansa. Gazdele finalei sperau să obţină acest titlu pentru prima oară în istorie, după ce mai pierduseră finalele din 1981 şi 2006, în faţa SUA, respectiv Rusiei.
Pentru Spania, care a mai câştigat Cupa Davis în 2000 şi 2004, victoria lui Verdasco a adus al treilea triumf în Cupa Davis, obţinut chiar fără aportul numărului unu mondial, Rafael Nadal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Davis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close