Antena 3 CNN Sport Tenis Veste proastă pentru Simona Halep. Şarapova a acces în semifinale la Beijing şi mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi

Veste proastă pentru Simona Halep. Şarapova a acces în semifinale la Beijing şi mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi

Veste proastă pentru Simona Halep. Şarapova a acces în semifinale la Beijing şi mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    03 Oct 2014   •   13:44

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Svetlana Kuzneţova, locul 27 WTA, şi s-a calificat în semifinalele China Open.

Şarapova a ajuns astfel la o victorie de locul 2 ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA. Rusoaica va juca în semifinale cu Ana Ivanovici din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, iar dacă va triumfa în acest meci o va întrece pe Simona Halep în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Totuşi, Şarapova nu va ocupa locul 2 dacă sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, va câştiga finala China Open. În situaţia în care Kvitova câştigă turneul de la Beijing după o finală cu Şarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon - locul 2 şi după câştigătoarea de la Roland Garros - locul 3.

Halep îşi va păstra locul 2 WTA, pe care îl ocupă din 11 august, numai dacă Şarapova nu ajunge în finală şi Kvitova nu câştigă turneul din capitala Chinei.

În semifinale, Kvitova o va avea adversară pe sportiva australiană Samantha Stosur, locul 21 WTA, care a beneficiat de abandonul numărului 1 mondial, Serena Williams, anunţat chiar înaintea partidei din sferturi.

Joi, şi Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă.

Citeşte şi:

L'Equipe critică retragerea Simonei Halep de la Beijing, considerând că este vorba despre o strategie înainte de Turneul Campioanelor

Simona Halep: Am luat decizia de a mă retrage de la Beijing „cu mintea, nu cu inima”

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close