Antena 3 CNN Sport Tenis Victor Hănescu şi Marius Copil s-au calificat în turul doi la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Victor Hănescu şi Marius Copil s-au calificat în turul doi la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Victor Hănescu şi Marius Copil s-au calificat în turul doi la BRD Năstase Ţiriac Trophy
de M.T.    |    22 Apr 2014   •   20:01

Victor Hănscu şi Marius Copil s-au calificat în turul doi la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce au câştigat meciurile pe care le-au jucat luni la Arenele BNR din Bucureşti.

Hănescu, locul 84 în clasamentul ATP, l-a învins cu 6-3, 6-4 pe israelianul Dudi Sela, într-o oră şi 15 minute de joc.

„A fost un meci bun, am jucat destul de bine, dar nu la maximum. Am dominat de la început la final, chiar dacă m-a condus în setul doi, am simţit că sunt peste el. Mi-a plăcut cum am jucat azi, chiar îmi dă încredere”, a spus Hănescu.

Jucătorul român în faza următoare împotriva celui de-al patrulea favorit, francezul Gilles Simon, campion la Bucureşti în 2007, 2008 şi 2012.

„Gilles Simon e favorit, un jucător capabil de meciuri bune, dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc să câştig. Dacă îmi fac jocul meu, voi avea o şansă. Chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă, Simon e un jucător bun”, a afirmat Hănescu.

Anul trecut, Victor Hănescu a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 485.760 de euro. Deşi se află în ultima parte a carierei, românul încă speră să câştige acasă şi crede că are potenţialul să o facă.

„Anul trecut, chiar dacă am făcut sferturi de finală, nu mă simţeam atât de bine. Eu deja mă îndrept spre faza finală a carierei, dar asta nu înseamnă că nu am şanse să câştig turneul de la Bucureşti. Nu mă simt bătrân, dar e nevoie de multă muncă, se joacă un nivel de tenis ridicat în circuit”, a mai declarat Hănescu.

Beneficiar al unui wild-card, Marius Copil, locul 167 ATP, a trecut în runda inaugurală de francezul Adrian Mannarino, locul 90 ATP, pe care l-a învins într-o oră şi cinci minute cu 6-1, 6-4.

În turul doi, Copil va juca împotriva altui francez Paul-Henri Mathieu, locul 102 ATP, jucător venit din calificări, care l-a eliminat, tot marţi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe al şaptelea favorit, compatriotul său Nicolas Mahut, locul 39 ATP.

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Marius Copil
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close