Antena 3 CNN Sport Tenis Victoria Azarenka câştigă Australian Open şi urcă pe primul loc în ierarhia WTA

Victoria Azarenka câştigă Australian Open şi urcă pe primul loc în ierarhia WTA

Victoria Azarenka câştigă Australian Open şi urcă pe primul loc în ierarhia WTA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    28 Ian 2012   •   12:48

Victoria Azarenka a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam, reuşind să o învinpe pe Maria Sharapova în finala feminină de la Australian Open cu scorul de 6-3, 6-0, la capătul unui meci de o oră şi 22 de minute.

Odată cu trofeul de la Melbourne, jucătoarea din Belarus va deveni noul lider mondial al tenisului feminin, umând să o înlocuiască pe primul loc al ierarhiei WTA pe daneza Caroline Wozniacki.

Pentru prima oară în istorie, toate cele patru titluri de Grand Slam sunt deţinute de jucătoare diferite care se află la cel dintâi succes în astfel de turnee.

Sharapova a început mai bine meciul şi a reuşit să câştige contra serviciului chiar din primul game. Rusoaica şi-a păstrat avantajul doar până la mijlocul primului set, de la 3-3, Azarenka impunându-se în nouă game-uri consecutive.

Vreau, în primul rând, să-i mulţumesc bunicii mele, persoana care m-a inspirat cel mai mult în viaţă. Am avut parte de o lună uimitoare în Australia şi totul este ca un vis devenit realitate”, a declarat, evident emoţionată, Azarenka.

Sunt atât de fericită! Am trecut peste orice obstacol în carieră pentru a ajunge aici. Abia aştept să mă întorc”, a încheiat noul număr 1 mondial.


×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close