Antena 3 CNN Sport Tenis Victorie cu emoţii pentru Simona Halep, în primul tur de la US Open

Victorie cu emoţii pentru Simona Halep, în primul tur de la US Open

Victorie cu emoţii pentru Simona Halep, în primul tur de la US Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    25 Aug 2014   •   20:48

Simona Halep a avut nevoie de set decisiv pentru a se califica în turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

A doua jucătoare a lumii a revenit după ce a pierdut primul set în tie-break şi a învins-o pe americanca Danielle Rose Collins cu 6-7, 6-1, 6-2, la capătul a aproape două ore de joc.

Halep, a doua favorită la Flushing Meadows, va juca în turul următor împotriva Janei Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a trecut cu 2-6, 7-5, 6-1 de Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Deşi neclasată în ierarhia mondială, Collins, câştigătoarea campionatul universitar de tenis din SUA şi posesoare a unui wild card din partea organizatorilor, i-a dat o replică puternică Simonei.

Americanca a revenit în primul set de la 2-4 şi a reuşit surpinzător să se impună în tie-break cu 7-2.

După ce a pierdut primul game şi în setul secund, Halep a readus lucrurile pe un făgaş normal şi a câştigat cu 6-1, în ceva mai mult de jumătate de oră.

În decisiv, Simona Halep a reuşit rapid un break, apoi şi-a consolidat avantajul cu un nou game câştigat pe serviciul adversarei, la scorul de 4-2.

În cele din urmă, românca şi-a adjudecat şi setul trei cu 6-2, nu înainte ca adversara sa să salveze două mingi de meci.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, unde a fost eliminată de italianca Flavia Pennetta.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close