Victorie cu emoţii pentru Simona Halep, în primul tur de la US Open

de M.T.    |    25 Aug 2014   •   20:48
Victorie cu emoţii pentru Simona Halep, în primul tur de la US Open Foto: Intact Images/EPA

Simona Halep a avut nevoie de set decisiv pentru a se califica în turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

A doua jucătoare a lumii a revenit după ce a pierdut primul set în tie-break şi a învins-o pe americanca Danielle Rose Collins cu 6-7, 6-1, 6-2, la capătul a aproape două ore de joc.

Halep, a doua favorită la Flushing Meadows, va juca în turul următor împotriva Janei Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a trecut cu 2-6, 7-5, 6-1 de Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Deşi neclasată în ierarhia mondială, Collins, câştigătoarea campionatul universitar de tenis din SUA şi posesoare a unui wild card din partea organizatorilor, i-a dat o replică puternică Simonei.

Americanca a revenit în primul set de la 2-4 şi a reuşit surpinzător să se impună în tie-break cu 7-2.

După ce a pierdut primul game şi în setul secund, Halep a readus lucrurile pe un făgaş normal şi a câştigat cu 6-1, în ceva mai mult de jumătate de oră.

În decisiv, Simona Halep a reuşit rapid un break, apoi şi-a consolidat avantajul cu un nou game câştigat pe serviciul adversarei, la scorul de 4-2.

În cele din urmă, românca şi-a adjudecat şi setul trei cu 6-2, nu înainte ca adversara sa să salveze două mingi de meci.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, unde a fost eliminată de italianca Flavia Pennetta.

x close