Antena 3 CNN Sport Tenis Wimbledon: Andy Murray s-a calificat în semifinale, după ce l-a învins dramatic pe Fernando Verdasco

Wimbledon: Andy Murray s-a calificat în semifinale, după ce l-a învins dramatic pe Fernando Verdasco

Wimbledon: Andy Murray s-a calificat în semifinale, după ce l-a învins dramatic pe Fernando Verdasco
de M.T.    |    03 Iul 2013   •   23:21

Speranţele britanicilor de a-l vedea pe Andy Murray câştigând pe iarba de la Wimbledon rămân intacte, după ce jucătorul de 26 de ani s-a calificat în semifinalele de la All England Club, pentru a cincea oară consecutiv.

Murray, finalist anul trecut, a revenit senzaţional după ce a pierdut primele două seturi, şi l-a învins pe spaniolul Fernando Verdasco cu 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5, la capătul a trei ore şi 27 de minute de joc.

„Nu ştiu dacă a fost cel mai emoţionant meci pe care l-am jucat, dar a fost o atmosferă incredibilă şi este minunat că am trecut mai departe”, a spus Murray, care a fost foarte aproape de a se alătura celorlalte nume importante eliminate surprinzător la actuala ediţie a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

În semifinale, Murray va juca împotriva polonezului Jerzy Janowiczi, care l-a învins pe conaţionalul său Lukasz Kubot în trei seturi, scor 7-5, 6-4, 6-4, pentru a deveni primul jucător din ţara sa prezent într-o semifinală la Wimbledon.

În penultimul act de la Londra va fi prezent şi liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care a trecut fără probleme, scor 7-6, 6-4, 6-3, de cehul Tomas Berdych.

Campion în 2011 pe iarba londoneză, Djokovic îl va înfrunta în semifinale pe argentinianul Juan Martin del Potro, învingător cu 6-2, 6-4, 7-6 în faţa spaniolului David Ferrer.

Del Potro s-a impus în ciuda faptului că s-a accidentat la genunchi în chiar primul game al meciului cu Ferrer, jucătorul de 24 de ani având nevoie de intervenţia medicului timp de câteva minute.

„Am fost foarte aproape să mă retrag, simţeam foarte multă durere. În semifinale va fi foarte dificil dacă nu voi reuşi să mă recuperez în următoarele zile”, a spus sud-americanul, calificat în premieră în această fază la Wimbledon.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close