Antena 3 CNN Sport Tenis WTA a publicat lista încasărilor din tenis în 2012. Vezi cum s-au descurcat româncele

WTA a publicat lista încasărilor din tenis în 2012. Vezi cum s-au descurcat româncele

WTA a publicat lista încasărilor din tenis în 2012. Vezi cum s-au descurcat româncele
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    02 Ian 2013   •   23:40

Jucătoarele românce de tenis au avut încasări de aproape două milioane de euro anul trecut. Sumele au fost făcute publice de Asociaţia de Tenis Feminin. Dintre romance, Monica Niculescu se detaseaza la capitolul incasari, cu peste 450.000 de dolari intrati in cont.

WTA a facut cunoscute câştigurile realizate de profesionistele sportului mondial cu racheta pe parcursul anului trecut, în mare măsură, acestea fiind în concordanta cu performanţele obţinute în special la turneele importante.

Monica NIculescu a reuşit să câştige cei mai mulţi bani. Este vorba de 450.000 de dolari, din turneele de simplu, dublu şi mixt. Este urmată îndeaproape de Sorana Cârstea. Ea a adunat din turneele de dublu şi simplu 415.000 de dolari.

Alte trei tenismene din România au avut încasări care depăşesc o sută de mii de dolari. Este vorba despre Simona Halep, în ale cărei conturi au intrat 374 de mii de dolari, Irina Camelia Begu - 331 de mii de dolari şi Alexandra Candantu - 196.000.

Podiumul mondial al incasarilor se afla însă departe de încasările româncelor. Cei mai mulţi bani au fost câştigaţi de Victoria Azarenka din Belarus. Ea a primit anul trecut 7,9 milioane de dolari. Topul celor mai mari încasări este completat de Serena Williams, din Statele Unite, cu 7 milioane de dolari şi Maria Sharapova din Rusia cu 6 milioane.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close