Antena 3 CNN Sport Va fi obligatorie în şcoli! Ce vor trebui copiii să facă la orele de sport

Va fi obligatorie în şcoli! Ce vor trebui copiii să facă la orele de sport

29 Oct 2014   •   14:53

 Elevii vor avea o oră de fotbal pe săptămână inclusă în programa şcolară. Este doar una dintre măsurile pe care guvernul intenţionează să le ia pentru a pregăti organizarea celor patru meciuri de la Campionatul European de Fotbal din 2020.

Proiectul asumat de Guvern, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei presupune realizarea a peste 400 de terenuri de fotbal, modernizarea stadioanelor şi traversarea ţării, din Ungaria la Bucureşti pe autostradă.

Guvernul vrea să popularizeze în şcoli organizarea campionatului de fotbal din 2020, astfel că săptămânal elevii vor trebui să bată mingea în curtea şcolii.

Până în 2020, când Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională meciurile din cadrul turneului Campionatului European de Fotbal, Guvernul, în colaborare cu Primăria Capitalei şi Fedraţia Română de Fotbal, va sprijini construirea a 400 de terenuri de fotbal şi va moderniza stadioanele echipelor Steaua, Dinamo şi Rapid. Mai mult, premierul promite că în 6 ani, din Ungaria la Bucureşti se va veni pe autostradă.

"Cred că a fost o colaborare eficientă la nivel interinstituţional care demonstrează că în momentul în care îţi asumi şi ai o viziune clară şi coerentă nu poţi decat să înregistrezi un succes", a declarat  Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Bucureştiul va găzdui patru meciuri la campionatul european din 2020. Trei partide vor avea loc în faza grupelor şi unul în optimile de finală. Toate meciurile se vor disputa pe Arena Naţională.

×
Subiecte în articol: sport fotbal şcoală elevi

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close