Antena 3 CNN Life Știinţă Curiosity va începe să foreze şi să analizeze scoarţa marţiană

Curiosity va începe să foreze şi să analizeze scoarţa marţiană

Curiosity va începe să foreze şi să analizeze scoarţa marţiană
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
de S.T.    |    16 Ian 2013   •   14:15

Roverul american Curiosity va începe în curând să foreze şi să analizeze scoarţa marţiană, în cadrul unei etape importante din această misiune spaţială, au anunţat, marţi, coordonatorii misiunii, citaţi de AFP.

Curiosity se va deplasa în zilele următoare într-o zonă aleasă de specialiştii de la NASA şi va începe să efectueze mai multe foraje în următoarele două săptămâni, a precizat Richard Cook, de la Jet Propulsion Laboratory, care aparţine de NASA, unul dintre coordonatorii misiunii.
   
"Străpungerea rocilor pentru a colecta eşantioane va fi sarcina cea mai delicată de la sosirea robotului pe Marte", pe 6 august 2012, a explicat savantul american.
   
"Acest lucru nu a fost făcut niciodată în misiunile noastre din trecut şi nu vom fi surprinşi dacă nu toate lucrurile vor funcţiona aşa cum era prevăzut", a adăugat Richard Cook.


   
Curiosity va colecta eşantioanele prelevate din interiorul rocilor, pe care le va analiza cu ajutorul instrumentelor sale, cu scopul de a afla compoziţia chimică şi minerală a acestora.
 
Roca selecţionată de NASA spre a fi străpunsă şi analizată a fost denumită "John Klein", în memoria fostului director adjunct al misiunii Curiosity, decedat în 2011.
   

×
Subiecte în articol: Curiosity
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close