Antena 3 CNN Externe Inundaţii devastatoare, în Marea Britanie şi incendii de vegetaţie în Australia (VIDEO)

Inundaţii devastatoare, în Marea Britanie şi incendii de vegetaţie în Australia (VIDEO)

Inundaţii devastatoare, în Marea Britanie şi incendii de vegetaţie în Australia (VIDEO)
20 Noi 2009   •   23:49

Inundaţiile din Marea Britanie au făcut prima victimă. Echipele de salvare au găsit trupul unui poliţist în ruinele unui pod care s-a prăbuşit din cauza torenţilor. Între timp, sudul Australiei este devastat de mai multe incendii de vegetaţie.

Autorităţile britanice au anunţat că au descoperit trupul unui poliţist dat dispărut. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, dirija circulaţia pe un pod care s-a prăbuşit din cauza inundaţiilor. Apele au inundat şi zeci de hectare din zona Cumbria.

Sute de animale au rămas izolate din cauza inundaţiilor. Astfel de precipitaţii, potrivit autorităţilor, se întâlnesc doar o dată la o mie de ani.

În zona Seathgate, precipitaţiile au atins 314 milimetri pe metru pătrat în 24 de ore, şi reprezintă cea mai mare cantitate înregistrată vreodată.

Sute de britanici au fost salvaţi cu ajutorul bărcilor şi elicoperelor din mai multe zone ale Marii Britanii după ce au rămas blocaţi în propriile case. Sistemele de canalizare nu au mai făcut faţă ploilor torenţiale. Pe străzi nu se mai poate circula decât cu bărcile iar peste 1.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

?Vom face tot ce trebuie şi sper să reuşim să asigurăm protecţie pentru cât mai mulţi oameni?, a declarat Gordon Brown, prim-ministrul britanic.



La mii de kilometri distanţă, Australia se confruntă din nou cu un val de incendii de vedetaţie. Pompierii, asistaţi de elicoptere speciale se luptă de mai bine de două zile să stingă flăcările care au izbucnit în partea de sud a ţării.

"Avem 250 de pompieri pe teren în acest moment şi alţi câteva mii care aşteaptă noi ordine."

Se pare că flăcările au izbucnit din cauza unor fulgere. Temperaturile record pentru această perioadă, dar şi vântul puternic a înteţit flăcările. Oamenii au fost sfătuiţi să-şi părăsească locuinţele.

Până acum au ars peste 2.500 de hectare de vegetaţie. Meteorologii spun că vremea se va mai răci în următoarele zile şi sunt aşteptate şi ploi.

http://www.videonews.ro/action/viewvideo/27239/Incendii-de-proportii-fac-ravagii-in-Australia/

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close