Antena 3 Timp liber Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional

Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional

de Iulia Gorgorin    |    21 Aug 2020   •   15:15
Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional

Actriţa Alina Şerban este prima regizoare romă de teatru şi film din România, distinsă cu o mulţime de premii la noi şi în străinătate. A fost reprezentanta României la Cannes în 2018, cu filmul "Singură la nunta mea".

Cea mai recentă peliculă a sa tocmai a avut avanpremiera la TIFF.

"Gipsy Queen" este o coproducţie germano-austriacă în care Alina Şerban interpretează rolul unei mame singure de etnie romă.

O tânără care, pentru a-şi putea întreţine copiii, se apucă de box. Filmul punctează şi un record în istoria cinematografică: cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă.

Iată câteva secvenţe:

''Toate poveştile pe care încerc să le spun sunt importante pentru mine. Dacă nu aş crede în ele, nu aş face această muncă, pentru că sunt atâtea nu-uri în faţa mea şi atâtea motive să renunţ, aşa că, asta mă ghidează.

Faptul că în mintea mea, romantismul meu este că poate schimb ceva, poate aduc o mică schimbare în lume. Ce mă face fericită e că e lângă atâtea obstacole, e că prmesc mesaje de omul de rând din public, care îmi spune ''ceva m-a atins. Am simţit că s-a făcut pielea de găină.

Eu am vurt să aduc poveşti care şi mie mi-au lipsit'', a spus Alina Şerban despre proiectele sale de suflet.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close