Antena 3 CNN Timp liber Delfinul Chen-Chen, suspect de coronavirus. Spectacolele de la Delfinariul din Constanţa au fost suspendate

Delfinul Chen-Chen, suspect de coronavirus. Spectacolele de la Delfinariul din Constanţa au fost suspendate

Spectacolele la Delfinariul din Constanţa au fost suspendate, după ce delfinul Chen-Chen s-a îmbolnăvit. El a fost supus deja unei endoscopii, dar se analizează mai multe variante, printre care şi o posibilă infecţie cu coronavirus. Antrenorii spun că Chen Chen nu mai mănâncă şi se comporta diferit. Șase medici şi un radiolog au fost mobilizaţi să-i verifice starea de sănătate.

Delfinul Chen-Chen, suspect de coronavirus. Spectacolele de la Delfinariul din Constanţa au fost suspendate
Sursa foto: Delfinariu Constanța/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2021   •   19:01

Veşti triste pentru iubitorii celor doi delfini de la Complexul muzeal din Constanţa.

Delfinul Chen-Chen s-a îmbolnăvit

Cei care o îngrijesc spun că de la o vreme e apatică, mănâncă puțin și se comportă diferit. Duminică, o echipa medicală a fost chemată în ajutor.

Antrenorii se gândeau că poate a înghițit un corp străin ori spectacolele de peste vară au stresat-o prea mult și a făcut gastrită.

Reprezentațiile la Delfinariu sunt oprite pentru două săptămâni

Astfel de scheme precum cele făcute cu Chen-Chen în timpul verii reprezentau deliciul spectatorilor în timpul sezonului estival și nu numai.

Delfinul vedetă de la Delfinariu era aplaudat și stârnea bucurie pentru micii spectatori. În timp a început să devină tot mai apatic și să se comporte diferit față de cum îl știau îngrjitorii lui.

Șase medici si un radiolog au fost mobilizaţi ca să-l consulte pe Chen-Chen

Teama de corp străin înghiț în stomac i-a făcut pe specialiști să ceară o endoscopie.

O analiză grea, mai ales că delfinul nu poate fi anesteziat.

Problema lui Chen-Chen nu este încă rezolvată. Mamiferul nu e la fel de vioi cum îl știam în toate spectacolele estivale.

"Se pare că avem niște modificari la nivelul mucoase. Poate să fie o gastrită cu helicobacter: e o hiperplazie de mucoasă acolo. Poate sa fie o gastrită colicoidă. Poate să fie ceva infecțios", a spus Costi Ifteme, chirurg veterinar.

În an de pandemie, veterinarii s-au gândit să nu fi luat coronavirus.

Între timp delfinului îi e din ce în ce mai bine.

Îngrijorarea biologilor de la Delfinariu este justificată: în urmă cu 8 ani masculul Pei-Pei a murit. Dacă şi restul analizelor vor ieşi bune, atunci cei doi delfini vor reveni în faţa spectatorilor, cât mai curând posibil.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close