Antena 3 CNN Timp liber Film În curând, pe marile ecrane: Povestea lui Bradley Manning

În curând, pe marile ecrane: Povestea lui Bradley Manning

În curând, pe marile ecrane: Povestea lui Bradley Manning
Sursa foto: Foto: YouTube
31 Iul 2013   •   17:07

Hollywood pregăteşte un film ("The Fifth Estate") despre informatorul WikiLeaks, Bradley Manning, cel care a fost ieri achitat de "ajutarea inamicului", dar va fi condamnat pentru alte 20 de capete de acuzare, pentru care riscă o perioadă de detenţie de 138 de ani.

Documentaristul Alex Gibney, câştigător al premiului Oscar, şi producătorul Marc Shmuger caută acum scenarişti care să adapteze cinematografic volumul "Soldatul Bradley Manning, WikiLeaks şi cea mai mare demascare a secretelor oficiale din istoria americană"

"Povestea lui Bradley Manning reprezintă una dintre cele mai importante subiecte din ultimele decenii", a declarat autorul cărţii, Denver Nicks, într-un interviu recent, preluat de revista Variety.

"Din multe puncte de vedere, povestea lui Bradley Manning este povestea Statelor Unite în perioda următoare atentatelor din 9/11", a precizat acesta.

Militarul american, în vârstă de 25 de ani, acuzat de furnizarea a sute de mii de documente clasificate site-ului WikiLeaks, a fost, marţi, găsit vinovat de spionaj, dar nu şi de ajutarea inamicului.

Manning a recunoscut că a oferit aproximativ 700.000 de documente clasificate site-ului WikiLeaks, argumentând că intenţiona declanşarea unei dezbateri publice în materie de politică externă.

 

×
Parteneri
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close