Antena 3 CNN Timp liber Film Un scriitor român dă în judecată Hollywood-ul. Mai multe companii de film i-au FURAT scenariul

Un scriitor român dă în judecată Hollywood-ul. Mai multe companii de film i-au FURAT scenariul

Un scriitor român dă în judecată Hollywood-ul. Mai multe companii de film i-au FURAT scenariul
de O.P.    |    30 Apr 2014   •   06:15

 Un scriitor român cere 10 milioane de dolari de la şase companii de film americane. Omul spune că scenariul scris de el a fost folosit fără acordul lui, la Hollywood. 

Filmul care ar fi fost făcut după scenariul său îi are ca protagonişti pe Silvester Stallone şi Arnold Schwarznegger şi a avut încasări de 137 de milioane de dolari.

Scriitorul Lucian Ciuchiţă spune că a scris scenariul în urmă cu doi ani. Anul trecut l-a trimis în Statele Unite prin intermediul unui regizor cu relaţii la Hollywood.

Dorinţa nu i-ar fi fost, însă respectată. Omul crede că scenariul său a stat la baza unui film care îi are ca protagonişti pe Sylvester Stallone şi Arnold Scwarznegger, lansat în vara anului trecut. După ce filmul "Escape Plan" a ajuns în cinematografele din România, scenaristul a descoperit mai multe asemănări cu scenariul său.

Scriitorul a încercat să contacteze cele şase case de producţie care au făcut filmul, însă a rămas fără răspuns. Aşa că a decis să le cheme în judecată. Procesul a fost deschis la Tribunalul Bucureşti, în urmă cu 3 zile.

Potrivit unei expertize realizate de Uniunea Cineaştilor din România, exista 67 de asemănări între filmul american şi scenariul scris de român. Printre ele şi menţiunea, în film, a unei baze operative la 50 de kilometri de Ruse, la graniţa româno-bulgară, acolo unde, întâmplător sau nu, scriitorul român susţine că a scris scenariul.

×
Subiecte în articol: scenariu Hollywood

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close