Antena 3 CNN Timp liber Fun "Leagănul copiilor mari" atrage din ce în ce mai mulţi practicanţi

"Leagănul copiilor mari" atrage din ce în ce mai mulţi practicanţi

"Leagănul copiilor mari" atrage din ce în ce mai mulţi practicanţi
06 Iul 2012   •   11:49

Un nou record mondial a fost stabilit, atunci când 135 de tineri au sărit în gol, de pe un pod, legaţi cu cabluri de siguranţă.
Evenimentul a avut loc cu prilejul sarbătoririi micuţului oraş Tver, din centrul Rusiei.
Conform organizatorilor, fanii moscoviţi ai săriturilor extreme, "Veveriţele nebune", au adunat în 2008, la prima săritură de acest gen, doar 20 de participanţii.
An de an numărul acestora a crescut, în 2009 au fost 54 de persoane, iar în 2010 s-au strâns, pe acelaşi pod, 66 de temerari.

Săritura cu franghia este un sport extrem şi este considerat foarte periculos. Cei care îşi caută adrenalina în acest fel sar de la înălţimi mari (poduri, clădiri, coşuri industriale, antene de telecomunicaţii sau stânci) şi folosesc echipamente şi frânghii de alpinism.
Săritura este executată în două maniere: cădere liberă sau pendularea ("leagănul copiilor mari", aşa cum îi spun practicanţii). Unii dintre săritori efectuează acrobaţii uluitoare în timpul salturilor.

Această "distracţie" a fost inventată de căţărătorul american Dan Osman , atunci când a încercat să-şi învingă teama unei prăbuşiri necontrolate şi a exersat diverse plonjoane de pe coastele muntoase.



×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close