Antena 3 CNN Timp liber Fun Papa va face rugăciuni de salvare a monedei euro într-o reuniune a Consiliului European, pe 1 aprilie

Papa va face rugăciuni de salvare a monedei euro într-o reuniune a Consiliului European, pe 1 aprilie

Papa va face rugăciuni de salvare a monedei euro într-o reuniune a Consiliului European, pe 1 aprilie
Sursa foto: Foto: catholicjediacademy.com
29 Mar 2012   •   18:30

Se pare că doar Papa Benedict al XVI-lea şi intervenţia divină mai pot salva euro, notează Reuters, după ce Consiliul European a anunţat, în glumă, o reuniune pe 1 aprilie. Potrivit anunţului, reuniunea are ca scop rezolvarea crizei, iar la ea va participa şi Papa, pentru a oferi ocazia unor rugăciuni de salvare a uniunii monetare.
   
"Prezenţa Sfinţiei Sale Papa oferă oportunitatea unor rugăciuni pentru intervenţia divină în salvarea euro. Aceasta este văzută acum drept cea mai credibilă strategie", potrivit Consiliului European.
   
Deşi este în mod cert o glumă, comunicatul ar putea induce opinia că liderii europeni au în prezent o abordare mai relaxată faţă problemele zonei euro, după ce a trecut cea mai dificilă perioadă a crizei.

Potrivit cotidianului The Telegraph, "comunicatul" privind reuniunea de 1 aprilie a fost iniţial trimis în glumă pe email între angajaţii biroului preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.
   
"La fel ca multe alte documente mai serioase ale zonei euro, (mailul, n.r.) a ajuns în presă", scrie Telegraph.
   
Ceea ce pare haios într-un birou nu este însă la fel de comic în altul, notează cotidianul britanic.
   
"Biroul de presă al Consiliului European nu este amuzat de comunicatul fals. Referirea la Papă şi putearea rugăciunii trebuie să-i fi amuzat pe angajaţii din biroul lui Rompuy, un catolic auster care se retrage pentru a se deconecta la o mănăstire unde este călugăr cumnatul său", notează Telegraph.
   
Vaticanul se numără printre ţările care folosesc euro, deşi nu face parte din uniunea monetară, compusă din 17 state.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close