Antena 3 CNN Timp liber Fun =rand(200,99) - Explicaţia formulei "miraculoase" din Microsoft Word

=rand(200,99) - Explicaţia formulei "miraculoase" din Microsoft Word

=rand(200,99) - Explicaţia formulei "miraculoase" din Microsoft Word
30 Noi 2008   •   19:58

Precum glumele, legendele urbane şi ameninţările cu viruşi, sfaturile despre funcţiile programului Microsoft Word, mai puţin cunoscute publicului larg sau nedocumentate, dau naştere periodic unor mesaje pe Internet prin care utilizatorii sunt invitaţi să descopere tainele programelor lui Bill Gates. Una dintre acestea este funcţia =rand(), care poate fi folositoare în anumite circumstanţe.
Pe adresa de e-mail [email protected] am primit un mesaj în care eram îndemnaţi să deschidem un document nou în Word şi să scriem comanda =rand(200,99), după care să apăsăm tasta ?Enter?. Acţiunea genera un text de peste 200 de pagini, în care se repeta obsesiv o propoziţie ?The quick brown fox jumps over the lazy dog?. ?Microsoft e gata să plătească milioane pentru cel care poate oferi explicaţia?, se mai arăta în mesajul trimis de un cititor.
În realitate nu este vorba despre niciun premiu, ci despre o glumă virtuală, pentru că ?rand? este o funcţie care are ca scop umplerea unei pagini cu text când se doreşte crearea unui template şi observarea cum ar arăta acesta cu un text. Datele din paranteză au următoarele semnificaţii: 200 este numărul de paragrafe introduse, iar 99 numărul de propoziţii din acelaşi paragraf. Aceste numere pot fi modifcate după bunul plac, însă 200 şi 99 sunt limitele maxime pentru numărul de paragrafe, respectiv propoziţii, care pot fi introduse cu o singură comandă.
Cât despre propoziţia folosită, ?The quick brown fox jumps over the lazy dog?, aceasta este celebră pentru că foloseşte toate literele alfabetului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close