Antena 3 CNN Timp liber Fun Un astronaut şi-a pierdut geanta în spaţiu

Un astronaut şi-a pierdut geanta în spaţiu

Un astronaut şi-a pierdut geanta în spaţiu
19 Noi 2008   •   08:19

După cum se ştie din experienţa anilor trecuţi, lucrurile nu merg întotdeauna bine în spaţiu. Acelaşi lucru i s-a întâmplat şi astronautului Heide Stefanyshyn-Piper în timpul ieşirii sale în spaţiu la Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
Se pare că Murphy a fost alături de ea tot timpul- mai întâi un pistol de uns i s-a scurs în geantă, acoperind tot cu un strat de lubrifiant. Iar apoi, în timp ce încerca să cureţe, întreaga geantă i-a ?zburat? din mână.
Stefanyshyn-Piper şi Steve Bowen erau în afara staţiei pentru o ieşire programată de şase ore, prima de când naveta Endeavour a ajuns la ISS.
După ce a efectuat câteva mişcări, Stefanyshyn-Piper se pregătea să cureţe şi să ungă unele angrenaje, când a văzut că geanta îi este plină de lubrifiant, pentru ca apoi să o piardă definitiv.
Ei trebuiau să ungă o îmbinare a panourilor solare, care nu mai funcţionau corespunzător. Această misiune este una extrem de dificilă şi mai ales consumă mult timp, aşa că este nevoie de mai multe ieşiri în spaţiu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA astronauti
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close