Antena 3 CNN Timp liber Fun Un român a construit PRIMA MAŞINĂ făcută integral din PIESE LEGO

Un român a construit PRIMA MAŞINĂ făcută integral din PIESE LEGO

Un român a construit PRIMA MAŞINĂ făcută integral din PIESE LEGO
Sursa foto: Foto: digitaltrends.com
21 Dec 2013   •   20:56
Primul autovehicul funcţional făcut intergral din piese Lego, de către un adolescent român, a pornit de la un anunţ pe Twitter. Adolescentul le-a cerut investitorilor 1.000 de dolari pe care nu aveau să îi recupereze vreodată. Despre obiectul investiţiei, niciun detaliu. Zeci de oameni au acceptat însă propunerea, iar românul din Deva a devenit celebru peste noapte.
 
Cu jumătate de milion de piese Lego, patru roţi de maşină, 256 de cilindri şi două butelii cu aer comprimat, visul lui Raul Oaidă a devenit o creaţie care a uimit lumea întreagă. Un an şi jumătate a muncit tânărul din Deva la maşina Lego. 
 
Tot de la zero a început şi finanţarea. Raul şi partenerul său din Australia, Steve, ştiau că au o idee de milioane, dar nu aveau niciun ban ca să o pună în practică. Aşa că Steve a început strângerea de fonduri cu un mesaj pe Twitter.
 
Aşa au reuşit să strângă 120.000 de euro, din câteva încercări. Primele teste s-au făcut pe o stradă lăturalnică din Deva. Martor a fost un trecător care se nimerise prin zonă. 
 
Odată terminată, Maşina a fost prezentată în Australia, de unde proveneau investitorii. După un traseu pe ruta Deva-Budapesta-Doha-Melbourne, maşina era ţăndări. 
 
Raul nu e la prima ispravă de acest fel. În urmă cu un an a construit bicicleta cu reacţie.
 

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close