Antena 3 CNN Timp liber Fun Urmărire ca în filmele cu spioni pentru recuperarea unui iPhone 4

Urmărire ca în filmele cu spioni pentru recuperarea unui iPhone 4

Urmărire ca în filmele cu spioni pentru recuperarea unui iPhone 4
Sursa foto: Foto: maclife.com
23 Mar 2011   •   22:21

Un student din Marea Britanie şi-a urmărit, găsit şi recuperat iPhone-ul, cu ajutorul unei aplicaţii care i-a permis să îl urmărească prin GPS, scrie Daily Mail.

Asemenea filmelor cu spioni şi agenţi de la contra-informaţii, tânărul şi-a dat seama că gadgetul i-a dispărut dintr-o sală de computere de la Universitatea din Manchester şi a pornit în urmărirea celui care l-a sustras.

În timp ce un coleg urmărea, cu ajutorul a doi sateliţi militari americani, traseul iPhone-ului 4, studentul păgubit şi fratele său au început se deplasau, după instrucţiunile comunicate de "agentul de birou", pe urmele gadgetului,

În cele din urmă, cei doi au prins, in extremis, autobuzul în care hoţul se urcase şi l-au confruntat pe acesta. Iniţial hoţul a negat că ar avea telefonul asupra lui, dar şoferul l-a anunţat că autobuzul nu se va mişca din loc până când nu va dovedi că acuzaţiile sunt false.

Văzând că nu are scăpare, hoţul a returnat gadgetul, a coborât din autobuz văzându-şi mai departe de drum. Şoferul autobuzului a sunat la poliţie, iar echipajul din zonă l-a reţinut pe suspect.

Studentul este recunoscător pentru aplicaţia "Find My iPhone", care l-a ajutat să-şi recupereze telefonul într-un timp record.

×
Subiecte în articol: GPS furat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close