Antena 3 CNN Timp liber Muzică Amy Winehouse, o artistă controversată cu "voce dintr-o altă lume"

Amy Winehouse, o artistă controversată cu "voce dintr-o altă lume"

Amy Winehouse, o artistă controversată cu "voce dintr-o altă lume"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
24 Iul 2011   •   10:05

Fanii din România n-au mai apucat să o vadă în concert la Bucureşti dar vor rămîne cu albumele ei. Amy Winehouse era considerată un talent uriaş, era chiar supranumită "vocea dintr-o altă lume". Din păcate, nu se putea abţine de la droguri şi băutură, deşi medicii i-au spus clar că viciile o vor ucide.

Amy Winhouse s-a născut în 1983 la Londra. Şi-a început drumul în muzică la vârsta de 12 ani, iar 8 ani mai târziu îşi lansa primul ei album, intitulat Frank. De departe cel mai bun an pentru artista britanică a fost 2007, atunci când şi-a lansat single-ul Rehab, pentru care primeşte şi un premiu BRIT la categoria "Cea mai bună cântăreaţă britanică".

Printre alte premii, Amy a primit şi 3 nominalizări la MTV Video Music Awards. Cu toate acestea, întreaga ei carieră a stat sub semnul drogurilor şi al alcoolului.  Artista a urcat nu o dată pe scenă în stare de ebrietate sau sub influenţa stupefiantelor.

Ultima ei apariţie în public a avut loc în urmă cu o lună, la Belgrad, când Amy nu a reuşit să ducă la bun sfârşit concertul. Artista a vrut să părăsească de mai multe ori scena, fiind întoarsă din drum de unul dintre membrii staff-ului său.

Atunci, supărată că fanii o huiduie, artista şi-a scos unul dintre pantofi şi l-a aruncat spre public.

În cadrul turneului european început anul acesta, Amy Winhouse ar fi trebuit să susţină un concert şi în România, pe 15 august. După prestaţia deplorabilă din capitala Serbiei, impresarii artistei au decis să anuleze însă evenimentul.

Amy a murit la 27 de ani, vârstă la care şi-au găsit sfârşitul şi alţi mari artişti cum sunt Kurt Cobain, Janis Joplin, Jimi Hendrix sau Jim Morrison.

×
Subiecte în articol: Amy Winehouse nominalizari artist
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close