Antena 3 CNN Timp liber Muzică "Bucureşti" un musical despre viaţa copiilor străzii, pus în scenă la Liverpool

"Bucureşti" un musical despre viaţa copiilor străzii, pus în scenă la Liverpool

"Bucureşti" un musical despre viaţa copiilor străzii, pus în scenă la Liverpool
Sursa foto: Foto: bucurestithemusical.com
24 Feb 2011   •   17:33

Studenţii de la Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) pregătesc un musical bazat pe poveştile copiilor străzii din Bucureşti, informează Click Liverpool.

Piesa se numeşte "Bucureşti" şi a fost scrisă de Monica Sik-Holm, o compozitoare din Norvegia, care a fost impresionată de un articol care relata viaţa grea a copiilor de pe stradă. Ea a venit în Bucureşti pentru a verifica dacă ceea ce a citit este adevărat.

Experienţa din capitala României a fost atât de emoţionantă pentru aceasta încât şi-a dedicat timpul pentru a compune o piesă, care să fie un succes şi să ajute la strângerea de fonduri pentru a veni în sprijinul acestor copii.

Musical-ul spune povestea a două fete care îşi doresc să scape de viaţa alături de o mamă alcoolică într-o localitate săracă din zona rurală a României. Cele două fug spre Bucureşti doar ca să descopere că nici Capitala nu este locul de vis şi noua viaţă la care au sperat.

În Norvegia, spectacolul a strâns peste 10.000 de lire sterline pentru caritate. Studenţii de la LIPA speră să reproducă şi chiar să depăşească acest succes în Marea Britanie.

LIPA este o şcoală de arte din Liverpool, cofondată de fostul Beatles, Sir Paul McCartney în 1995 şi reprezintă una dintre cele mai bune şcoli pentru cei care doresc să urmeze o carieră în industria muzicală.

×
Subiecte în articol: Liverpool
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close