Antena 3 Timp liber Muzică Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

15 Iul 2011   •   10:10
Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
Compozitorul Cornel Fugaru a fost condus vineri pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală. Sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu compozitorului.

Câteva sute de admiratori s-au strâns la capela Cimitirului Bellu vineri, începând cu ora 11.00, pentru a-şi lua rămas bun de la Cornel Fugaru, pentru a aduce o coroanã de flori sau pentru a asculta slujba de înmormântare. Printre participanţii la tristul eveniment  s-au numărat Monica Anghel, Adrian Daminescu şi Zsolt Kerestely.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru a fost scos din capelă pe melodia "Am ales nemărginirea", compusă de artist.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave. Vlad Fugaru, fiul compozitorului, a dezvăluit că tatăl său fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu opt ani.

Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi a fost un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978.

Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune şi a apărut ca interpret în filme.

În ultimii săi ani de activitate, Cornel Fugaru a fost îndrumător pentru tinerele talente. A avut o mare nemulţumire: protejaţii lui erau aplaudaţi doar în străinătate.
 


 

×
Subiecte în articol: deces înmormântare
Parteneri
x close