Antena 3 CNN Timp liber Muzică Concert gratuit Wyclef Jean exclusiv online, în semn de solidaritate cu demonstranţii din Egipt

Concert gratuit Wyclef Jean exclusiv online, în semn de solidaritate cu demonstranţii din Egipt

Concert gratuit Wyclef Jean exclusiv online, în semn de solidaritate cu demonstranţii din Egipt
10 Feb 2011   •   15:21

 Wyclef Jean sprijină demonstranţii din Egipt printr-un un concert gratuit, difuzat doar online pe platforma Facebook, potrivit contactmusic.com.
 Ex-membrul The Fugees a fost impresionat de transmisiunile televizate despre revolta din Egipt în ultima lunã. Într-o înregistrare video postatã pe pagina lui de Facebook, W.Jean spune: "Vrem sã facem ceva special. Vrem sã le arãtãm cã nu sunt singuri. Şi noi participãm la luptã şi vom lupta alãturi de ei pentru a-şi recãpãta libertatea(...) vineri, pe Facebook, la ora 7.00. Wyclef cântã pentru oamenii din Egipt din inimã". "Toţi cei din Egipt care mã urmãriţi şi pe Twitter, vreau sã ştiţi că nu sunteţi singuri", a adãugat starul.

Protestele din Egipt au început pe 25 ianuarie, iar în urma lor, preşedintele Hosni Mubarak, care a condus acest stat în ultimii 30 de ani, a anunţat cã nu va mai candida la alegerile din septembrie şi l-a desemnat pe vicepreşedintele Omar Suleiman sã negocieze cu opoziţia în vederea demarãrii unor reforme democratice.

"Cu toţii luptãm alãturi de voi. Africa, este o singurã luptã, respect - doar dragoste. Aveţi grijã sã transmiteţi asta tuturor egiptenilor", a mai spus hip-hoperul . Wyclef Jean, în vârstã de 37 de ani este câştigãtor a douã premii Grammy. Anul trecut el s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Haiti, ţara sa natalã. Consiliul electoral din Haiti i-a respins candidatura, deoarece artistul nu a îndeplinit o anumitã condiţie impusã tuturor candidaţilor. Artistul a declarat cã următorul său album ce va fi lansat in 2011 va purta titlul "If I Were President, the Haitian Experience".

Wyclef Jean merge regulat în ţara sa natalã în calitate de ambasador al bunãvoinţei şi a lansat în 2008 un program de combatere a foametei, cu sprijinul Programului Alimentar Mondial (PAM), al Fundaţiei panamericane şi al unei companii de telefonie mobilã.   


×
Subiecte în articol: solidaritate Egipt Facebook Twitter
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close