Antena 3 CNN Timp liber Muzică Michael Jackson, artistul cu cel mai mare număr de piese descărcate de pe internet

Michael Jackson, artistul cu cel mai mare număr de piese descărcate de pe internet

Michael Jackson, artistul cu cel mai mare număr de piese descărcate de pe internet
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2010   •   17:39

Cele mai multe melodii descărcate de pe internet din toate timpurile, sunt cele care aparţin lui Michael Jackson, potrivit unui clasament realizat de platforma Ovi Music Store a companiei Nokia, relatează femalefirst.co.uk.

Michael Jackson, care a murit anul trecut, pe 25 iunie, i-a devansat în clasament pe Lady Gaga, Elvis Presley, The Black Eyed Peas şi Rihanna.

Aniversarea cântăreţului american de pe 29 iunie ar fi parţial responsabilă de creşterea popularităţii ?regelui muzicii pop?, consideră analistul Geoff Roberts.

"Michael Jackson a fost dintotdeauna o legendă a muzicii pop. Însă comemorarea unui an de la decesul său şi evenimentele organizate la aniversarea naşterii sale au reaprins febra Michael Jackson iar cântecele sale au fost descoperite de tot mai mulţi fani, ceea ce l-a transformat în cel mai popular artist din toate timpurile", a declarat Geoff Roberts.

Megastarul ar fi împlinit duminică 52 de ani. El a fost cel mai popular artist în India, unde melodiile sale au constituit 26% din totalul pieselor descărcate pe internet din catalogul Ovi Music Store. Michael Jackson a fost lider şi în Marea Britanie, Olanda, Germania şi Finlanda.

Cea mai populară piesă a sa din Ovi Music Store a fost single-ul "Beat It" din 1982, urmată la mică distanţă de "Billie Jean" şi "Thriller".

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Antena3.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: michael jackson
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close