Antena 3 CNN Timp liber Muzică Nu mai domină topurile muzicale, dar sunt primii la încasări din turnee

Nu mai domină topurile muzicale, dar sunt primii la încasări din turnee

Nu mai domină topurile muzicale, dar sunt primii la încasări din turnee
Sursa foto: Foto: brucetapes.com
19 Dec 2012   •   14:15

Madonna şi Bruce Springsteen ocupă primele locuri în topul încasărilor din turnee, potrivit unui clasament realizat de revista Billboard. Ambii au câştigat peste 200 de milioane de dolari din concertele susţinute anul acesta în toată lumea, surclasând astfel vedete de "nouă generaţie" precum Lady Gaga sau Justin Bieber.

Nu mai domină topurile muzicale, ca pe vremuri, dar cu siguranţă Madonna nu a fost uitată de fani. Sălile de concert se umplu până la refuz de fiecare dată când diva îşi anunţă apariţia pe scenă. Ştie să facă show iar asta se simte şi la... buzunar. Turneul mondial prin care cântăreaţa îşi promovează ultimul album, MDNA, i-a adus peste 228 milioane de dolari. E drept, şi munca a fost pe măsură. Din mai, artista a susţinut nu mai puţin de 80 de concerte.

2012 a fost un an bun şi pentru Bruce Springsteen. Cele 72 de spectacole susţinute i-au adus 220 de milioane de dolari.

Ultima poziţie a podiumului, în clasamentul realizat de Billboard, este ocupată tot de un reprezentant al vechilor generaţii. Roger Waters de la Pink Floyd a încasat anul acesta 186 de milioane.

Lady Gaga, în schimb, a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul şase şi cu vânzări de "numai" 125 milioane de dolari. Chiar dacă nu au fost la fel de darnici, fanii cântăreţei de 26 de ani au compensat însă cu siguranţă prin... entuziasm.



×
Subiecte în articol: Madonna
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close