Antena 3 CNN Timp liber Turism Arta si folclor in muzeele din Thassos

Arta si folclor in muzeele din Thassos

Arta si folclor in muzeele din Thassos
23 Iun 2014   •   17:55

Lunga si tumultuoasa istorie a insulei grecesti Thassos poate fi observata nu doar in cladirile antice si monumentele impresionante, ci si in numeroase muzee de pe insula. Vestigii ale orasului vechi Thassos sunt expuse in cadrul Muzeului de Arheologie, in timp ce Muzeul de Folclor descrie in detaliu aspecte ale vietii traditionale de pe insula.

Muzeul de Arheologie din Thassos


Situat in capitala insulei, Limenas (sau Thassos), Muzeul de Arheologie gazduieste o expozitie permanenta formata din sculpturi, vase din ceramica si piese de arhitectura, precum si figurine din teracota sau bijuterii.

La intrarea in muzeu se afla o statuie inalta de 3,5 m, Kouros, una dintre cele mai vechi tipuri de sculptura elena, despre care se presupune ca dateaza din secolul al XV-lea si ca ar fi fost creata pentru altarul lui Apollo.

In cadrul muzeului, vizitatorii vor putea admira o varietate de busturi si sculpturi impresionante, printre care si cel al lui Dionysos, o lucrare magnifica, capul cu frumosul sau par ondulat care se odihneste pe umerii drepti, simetria armonioasa a fetei, buzele intredeschise intr-un zambet si ochii limpezi.

De la intrarea in muzeu, in camera din dreapta vei putea viziona un documentar cu Theagenis, un grec devenit faimos dupa ce a castigat Jocurile Olimpice din circa 480 I.Hr.

Muzeul de Folclor, in traditionalul sat Theologos

In inima pitorescului sat Theologos se gaseste Muzeul de Folclor, gazduit intr-o cladire traditionala cu doua etaje. La primul vei putea admira exponate legate de profesiile obisnuite ale localnicilor, ustensile de uz casnic, instrumente si costume populare, iar la etajul al doilea te asteapta o reconstructie a unei case traditionale din Thassos.

Alte muzee foarte apreciate sunt cele de arta, Polygonotos Vagis din satul Potamia, si cele de agricultura, moara de masline din satul montan traditional Panagia, o adevarat bijuterie a insulei, muzeul uleiului de masline si fabrica de miere, situate intre satle Skala Prinos si Skala Rachoni.

Geanina Ichim

Sejur Thassos Grecia
Elena Studios 2*- de la 47 euro/persoana, transport individual, 7 nopti de cazare fara masa, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro  call center 031/2263325

 

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close