Antena 3 CNN Timp liber Turism Aventură în Făgăraş! Alpinista Alexandra Marcu şi un grup de copii au cucerit cel mai înalt vârf din România

Aventură în Făgăraş! Alpinista Alexandra Marcu şi un grup de copii au cucerit cel mai înalt vârf din România

Vacanţă la peste 2.000 de metri altitudine. Alpinista Alexandra Marcu a provocat micuţii iubitori ai muntelui la aventură. A plecat cu un grup de copii să cucerească cel mai înalt vârf din România, Moldoveanu. După trei zile petrecute în Făgăraş, cu rucsacurile în spate, copiii s-au declarat cuceriţi de farmecul muntelui.

Aventură în Făgăraş! Alpinista Alexandra Marcu şi un grup de copii au cucerit cel mai înalt vârf din România
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Iul 2022   •   23:54

Indiferent de vârstă, toți cei 15 membri ai grupului s-au bucurat la maximum de reușită. Unii dintre ei au dorit chiar să își noteze impresiile din expediție. Însă până să ajungă la peste 2.500 de metri, au făcut o drumeție lungă și grea.

Traseul către vârful Moldoveanu i-a purtat inclusiv prin zona numită "La trei pași de moarte".

Alexandra Marcu, alpinista care de mică a bătut munții și a urcat pe cei mai înalți vulcani ai lumii, le-a fost însă tot timpul aproape.

Efortul micilor exploratori a fost din plin răsplătit. O expediție în Făgăraș înseamnă ceasuri întregi de mers și de cățărare și fiecare pas calculat cu atenție. 

Peticele de zăpadă i-au îndemnat la joacă pe copii și pe Masha, cățelul mascotă al drumeției. La doar 9 ani, Ștefi a fost mezina grupului.

Nu i-a fost simplu să se cațere cu rucsacul în spate pe pereții muntelui, dar a reușit. 

"A fost foarte frumos, o tură în care copilașii cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani au avut de cărat rucsacuri grele în spate. A mers de fapt cu casa în spate, așa cum spun ei, așa că sacii de dormit, izoprenul, cortul, mâncarea și toate hainele pentru cele trei zile, au trebuit cărate în spate. A fost o adevărată aventură, însă s-au descurcat minunat. Toți cei pe care îi întâlneam pe traseu ne aplaudau și ne admirau. Spuneau că suntem grozavi, pentru că până la urmă sunt și adulți care nu reușesc să facă o astfel de performanță", a spus alpinista Alexandru Marcu, în exclusivitate pentru Antena 3.

 La coborâre, membrii expediției au poposit pentru distracție și la Bâlea Lac. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close