Antena 3 CNN Timp liber Turism Bodrum, între lux și peisaje pitorești

Bodrum, între lux și peisaje pitorești

Bodrum, între lux și peisaje pitorești
11 Iul 2016   •   17:06
Dintre toate stațiunile turcești, Bodrum este destinația cea mai atipică, în care atmosfera elitară se îmbină de minune cu cea tradițională, influențată de obiceiurile europene. Bodrum este locul ideal de vacanță în care să petreci nopți de pomină în cluburi moderne, pe plajele idilice cu nisip fin, sau în căutarea obiectivelor istorice.

Localuri faimoase și petreceri tradiționale


Printre cele mai interesante localuri pe care trebuie să le descoperi în Bodrum se numără Veli Bar, cel mai vechi bar din oraş, precum şi White House, bar în stil victorian, ambele oferind spectacole de muzică live, dar şi Yettigari, la care vei ajunge doar după o sesiune excelentă de cumpărături în buticurile cu materiale textile de cea mai bună calitate pe lângă care este amplasat acesta.

Distracţia pe plajă este asigurată de Fora Bar, una dintre cele mai frumoase discoteci poziţionată excelent cu vedere atât spre mare, cât şi spre castel, iar pentru o experienţă autentică, nu ezita să intri în Fasil Cafe Rasit, un bar la etaj cu muzică turcească şi dansatoare din buric, precum şi specialităţi culinare tradiţionale.

Unul dintre cele mai noi baruri din Bodrum, ultra apreciat deja, fiind inclus de revista „Newsweek” în topul celor mai distinse 50 de baruri ale lumii, este Babek Bar, de la a cărui terasă te poţi bucura de o frumoasă privelişte asupra golfului Bodrum.

Shopping în bazar

O vacanţă în Turcia este incompletă fără sesiunea clasică de cumpărături, printre tarabele înghesuite şi colorate ale localnicilor din bazarurile tradiţionale. Terapia cu shopping funcţionează cu adevărat în Bodrum, iar pieţele turceşti sunt adevărate „farmacii” cu magazine moderne cu bijuterii şi încălţăminte, buticuri cu textile şi produse din ceramică făurite de meşterii locali, precum şi dulciurile tradiţionale care îţi vor delecta gustul.

Piaţa de peşte din Bodrum, supranumită şi „manavlar”, vine cu o idee surprinzătoare pentru aceste cumpărături, oferindu-ţi un fel unic de a lua masa. Alege-ţi peştele proaspăt preferat sau o selecţie de fructe de mare de pe tarabele pescarilor, apoi un restaurant din apropiere care ți-l va pregăti așa cum îți dorești.

 

De Geanina Ichim

Oferta speciala Bodrum 

Hotel Serhan 3*- de la 10 euro/persoana/noapte cu mic dejun, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close