Antena 3 CNN Timp liber Turism Bodrum, un oraș cu atmosferă boemă

Bodrum, un oraș cu atmosferă boemă

Bodrum, un oraș cu atmosferă boemă
04 Feb 2016   •   17:01
Un castel medieval, căsuțe cu arhitectură în stil grecesc, străzi ticsite de baruri și cluburi moderne, o bucătărie recunoscută în toată lumea și oameni ospitalieri... acestea sunt doar câteva dintre atuurile frumosului Bodrum, cu care te va întâmpina în acest an dacă alegi un sejur pe superba ”Coasta Turcoaz” a Turciei.

Este cosmopolit, plin de căsuțe cochete, binecuvântat cu peisaje asemeni paradisului, se laudă cu o mulțime de resorturi moderne, restaurante sau cluburi și este luat cu asalt, la propriu în fiecare sezon estival de turiștii boemi, de artiști sau de iubitorii de nopți albe și plajă.

Bodrum este o perlă a Turciei, unde timpul are răbdare cu oamenii, iar oamenii respectă tradițiile, obiceiurile și datinile moștenite din străbuni și transmise din generație în generație. Dominat de un castel ridicat de Cruciații Ioaniți din blocurile de piatră ale Mausoleului din Halicarnas distrus în urma unui cutremur undeva prin secolul XII, Bodrum are o istorie lungă și frumoasă.

Pornește pe urmele Cavalerilor Ordinului Sfântul Ioan, și descoperă lucrările săvârșite de aceștia, panoramele uluitoare și portul cochet decorat cu zeci de magazine sau taverne pitorești unde poți gusta cele mai bune fructe de mare.

Este o adevărată plăcere să te pierzi pe străzile orașului garniste cu mușcate sau flori de hârtie în culori nemaivăzute. Dacă ai timp să hoinărești, mergi pe strada tavernelor la apusul soarelui, să faci cunoștintă cu o lume altfel decât pe timpul zilei. Cumhuriyet Street, sau strada barurilor, este plină până la refuz de turiști și localnici veniți în căutarea petrecerilor care țin până la ivirea zorilor. Vei avea de ales dintr-o gamă largă de cluburi, restaurante sau pub-uri unde să te distrezi fie pe ritmuri tradițional turcești, fie în stil european.

 

de Mădălina Isar

Sejur Bodrum

Hotel Golden Age 4* – de la 211 euro + 230 lei, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close