Antena 3 CNN Timp liber Turism Braşov, în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa pentru city break-uri

Braşov, în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa pentru city break-uri

Braşovul a fost inclus într-un top al celor mai frumoase şi accesibile oraşe din Europa alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga.

Braşov, în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa pentru city break-uri
Sursa foto: getty images | Walter Bibikow
de Ştefan Petrică    |    10 Ian 2023   •   18:14

Recent, și Timișoara a fost inclusă de cotidianul britanic The Independent în lista destinațiilor de city-break pentru 2023, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami și a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

"Brașovul este o prezență constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează și ne responsabilizează. Ca administrație locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia. Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul", a declarat primarul Allen Coliban (USR).

Braşovul va deveni mult mai accesibil pentru turiştii străini, asta odată cu deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov de anul acesta.

Jurnaliștii americani scriu despre Brașov că este o alternativă la București din punctul de vedere al costurilor, care sunt mai mici și dau ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, sunt menționate delicatesele locale „kürtőskalács”, dar și turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piața Sfatului.

×
Subiecte în articol: Brașov orase city break Europa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close