Antena 3 CNN Timp liber Turism Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România

Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România

Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România
30 Mai 2016   •   17:38
Unul dintre cele mai valoroase edificii în stil baroc din România este fără îndoială, palatul Brukenthal, primul muzeu din țară, care găzduiește o mulțime de exponate valoroase și colecții importante de artă, și pe care îl găsești în centrul orașului Sibiu.

Artefacte unice

Palatul a fost ridicat între anii 1777-1787, de către Samuel von Brukenthal, pentru a-i servi ca reședință oficială dar și pentru a găzdui câteva artefacte ale baronului. Realizat în stil baroc, după modelul palatelor vieneze, muzeul Brukenthal este astăzi unul dintre cele mai interesante din țară. Inițial muzeul găzduia doar câteva dintre obiectele de artă deținute de către baron, iar mai târziu colecția sa a fost îmbunătățită cu mai multe tablouri valoroase și opere de artă importante.

În jurul anului 1817, acesta a fost deschis publicului, iar astăzi găzduiește pe lângă muzeul principal și Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Vânătoare August von Spiess, cel al farmaciei, dar și cel mai recent- Galeria de Artă Contemporană.

Datorită artefactelor pe care le găzduiește, unele dintre cele mai importante și valoroase, palatul adună an de an, mii de turiști din toate colțurile Europei veniți să descopere cel mai vechi muzeu din România, dar și unul dintre cele mai interesante orașe medievale din Europa, Sibiul.

Sibiu, orașul culturii

În anul 2007, Sibiul a fost desemnat Capitala Culturală Europeană, alături de Luxemburg, grație evenimentelor și a festivalurilor culturale pe care le găzduiește, dar și a celor 5 centre culturale, 10 muzee, 2 teatre și o filarmonică. Tot aici se află și unul dintre cele mai mari muzee în aer liber, Astra, în care pot fi admirate o serie de case săsești, obiecte de artă populară, ateliere meșteșugărești, mori de vânt etc.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul-Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close