Antena 3 CNN Timp liber Turism Cât de greu e să faci o călătorie în jurul lumii? (P)

Cât de greu e să faci o călătorie în jurul lumii? (P)

Cât de greu e să faci o călătorie în jurul lumii? (P)
17 Ian 2019   •   12:04

Poate să pară o fabulă de neatins pentru oamenii normali. O aventură rezervată exploratorilor sau oamenilor de afaceri cu multe călătorii de business în program. Dar odată cu ieftinirea biletelor de avion, cât de greu poate fi să dai o tură de planetă? În rândurile care urmează explorăm un posibil traseu și câteva sfaturi pentru a transforma acest vis în realitate. Și fără să-ți dai bugetul peste cap. Pentru asta există carduri de credit, nu?

Vestul, primul pas

Printre primele întrebări se numără una foarte scurtă. Încotro? Noi spunem că Occidentul îți oferă mai multe posibilități. Și mai ieftine. Pentru că românii au ales ani la rând să emigreze în Spania, Italia, Germania, Anglia, piața zborurilor către vest s-a ieftinit mai mult față de biletele către Orient, care au rămas oarecum prohibitive. În plus, în Europa sunt principalele noduri aeriene, cu multe zboruri peste ocean. Noi recomandăm Germania ca un prim punct. Iar de acolo, America așteaptă cu brațele deschise.

Ieftin sau memorabil

Odată ajuns pe pământ american, vei fi pus în fața unei alegeri grele. Inima va trage într-o parte, rațiunea în cealaltă. Pe deoparte poți să profiți de una dintrele multele oferte de zboruri către Los Angeles. Și să ajungi pe Coasta de Vest în maximum 8 ore. Pe de altă parte, poți să trăiești experiența unică de a străbate SUA cu mașina. Acel traseu celebru, împânzit cu oameni inediți, moteluri cu povești și peisaje de film, este greu de ignorat. Dacă timpul nu te presează și ai un card de credit la îndemână, mergi la primul centru de închiriat mașini și pregătește-te pentru un drum incredibil prin America. Cu A mare.

India nu poate fi ratată

Nu poți pretinde că ai înconjurat globul fără să calci prin India. Din Los Angeles ai zboruri către New Delhi, de exemplu, care te duc în jurul sumei de 400 $. În orice caz, odată ajuns în India, merită să zăbovești puțin, să te plimbi cu trenul între principalele orașe, să pui piciorul într-un templu, să înțelegi de ce spiritualitatea s-a născut aici. Recomandăm în special un tur ghdiat către India sălbatică, în regiunea Kashmir, de exemplu. Te vei întoarce complet schimbat.

De la ruși vine avionul spre casă

Aproape 11% din suprafața lumii este deținută de Mama Rusie. Așa că dacă plănuiești un ocol al Pământului, nu poți să ratezi Moscova. În plus, zborurile de aici către București sunt destul de ieftine. Iar dacă prinzi o ofertă din India către Moscova, economisești mai mult decât dacă ai zbura direct. Moscova este și o lume aparte, pe care merită să o cunoști, orice prejudecăți ai avea legate de acest oraș. Într-adevăr, istoricul comunist este vizibil și te vei lovi de multe fantome ale socialismului. Dar vei întâlni și oameni prietenoși, mâncăruri gustoase și cea mai bună vodka din lume.

Odată ajuns înapoi în România, n-ar strica să petreci 2-3 zile făcând absolut nimic. După o asemenea călătorie, e bine să stai puțin și să lași toate experiențele să se așeze în conștiința ta. Întâlnește-te cu prietenii, povestește-le despre călătoria ta. Și ține-l pe CardAvantaj la îndemână, în caz că apar eventuale cheltuieli neprevăzute și nu vrei să-ți dai bugetul peste cap.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close