Antena 3 CNN Timp liber Turism Cel mai romantic loc din Alanya! Descopera Pestera Indragostitilor!

Cel mai romantic loc din Alanya! Descopera Pestera Indragostitilor!

Cel mai romantic loc din Alanya! Descopera Pestera Indragostitilor!
03 Sep 2014   •   15:59
Orasul Alanya se intinde de-a lungul a doua golfuri, aflandu-se la aproximativ 100 de km de Antalya pe coasta de sud a Turciei, avand o superba deschidere la Marea Mediterana.

Pestera Indragostitilor din Alanya


In Alanya se afla un loc legendar, de poveste despre care se spune ca indragostiti care ajung aici se vor iubi vesnic: Aceasta este incantatoarea Aşıklar cunoscuta si sub numele de Pestera  Indragostilor.

Adanc sapata in munte, indragostitii care isi doresc sa ajunga aici sunt nevoiti sa urce muntele si sa coboare in grota imensa, din care singurele modalitati de iesire sunt fie sarind in apa, fie pe cealalta parte a muntelui.

Se spune ca legenda va fi infaptuita numai daca indragostitii sar impreuna din pestera in apa de cristal a golfuletului. Daca iti este frica de sarituri poti sa iesi pe cealalta parte dar aceasta are un traseu foarte dificil. Insa indiferent cat de grele sunt incercarile de a ajunge la aceasta faimoasa pestera foarte multi romatici si familisti ajung aici an de an pentru a-si jura iubire vesnica unul altuia.

Atractii turistice in Alanya


Principalele atractii din Alanya o reprezinta plajele foarte lungi cu nisip fin alb si apele perfecte pentru practicarea diferitelor sporturi acvatice. Preturile accesibile din aceasta zona sunt ca un magnet pentru numerosii turisti care aleg aceasta destinatie la inceput de toamna.

Castelul si fortareata din inima orasului sunt o atractie istorica deosebita, iar privelistile vazute de sus sunt de exceptie. De asemenea, si Turnul Rosu cunoscut ca Kizil Kule este un loc foarte vizitat si atractiv. Constructia pe cinci nivele cu o inaltime de 33 de metri vegheaza asupra portului din Alanya.

 

Madalina Isar

 

Sejur Alanya
http://sejur.besttourism.ro/Turcia/Alanya.html

Hotel Eftalya Splash 4*- de la 393 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu all inclusive, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

 

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close