Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci lucruri pe care să le faci în Nisipurile de Aur

Cinci lucruri pe care să le faci în Nisipurile de Aur

Cinci lucruri pe care să le faci în Nisipurile de Aur
29 Ian 2016   •   17:13
Datorită nisipului fin și a izvoarelor termale, stațiunea Nisipurile de Aur este considerata perla litoralului bulgaresc, atrăgând o mulțime de turiști din toate colțurile Europei. Dacă îți propui ca în această vară să petreci un sejur aici, iată cinci lucruri pe care trebuie neapărat să le încerci:

Participă la festivalurile de operă și balet

Plină de farmec, cosmopolită și cu o bogată viață culturală, stațiunea Nisipurile de Aur se laudă cu o mulțime de evenimente în perioada verii. Încă de la deschiderea sezonului și până la final, se desfășoară cel mai mare eveniment bulgăresc- Festivalul Internațional Varna de Vară, care include programe intense de operă, operetă, balet, concerte de jazz sau de muzică populară. Dar și concursuri de frumusețe, de modă, un festival al berii sau o paradă a automobilelor retro.

Fă shopping la final de zi

Stațiunea este binecuvântată cu o faleză superbă ticsită de magazine și de buticuri unde vei găsi o mulțime de lucruri frumoase. Comercianții vând de la suvenire precum magneți de frigider sau imagini cu stațiunea, până la bijuterii din scoici, haine sau produse de make-up. Pe timpul zilei când stațiunea este aglomerată, prețurile cresc simțitor, mai ales în weekend, dar dacă mergi la cumpărături seara vei vedea că vânzătorii vor mai lăsa din preț, pentru că nu vor să plece acasă cu marfa nevândută.

Admiră răsăritul alături de persoana iubită

Dacă ești un turist boem, trebuie neapărat să fii martorul unui eveniment natural: răsăritul soarelui pe nisipurile aurii ale acestei stațiuni bulgărești. Este un moment memorabil, când se crapă de ziuă, iar plaja se umple de sclipici la propriu. Imortalizează peisajele și bucură-te de atmosfera de basm alături de cel drag.

Nopți albe în cluburile glam

Majoritatea cluburilor se găsesc ghemuite pe faleză și în centrul stațiunii, lângă magazine, restaurante și taverne. Bulgarii sunt recunoscuți pentru dorința lor arzătoare de a dansa până în zorii zilei, așa că în această stațiune vei găsi o mulțime de cluburi moderne unde te poți distra la maxim pe cea mai bună muzică. Petrecerile tematice sunt la mare căutare, în weekend-uri se organizează pe plajă party-uri cu spumă sau cu pudră colorată.

Încearcă neapărat midiile cu smântână

Bucătăria bulgărească este recunoscută pentru savoarea sa, dar și pentru influențele sale turcești. Încearcă preparatul specific stațiunii, midiile cu smântână și mămăliguță pe o terasă cu vederi de neuitat.

 

de Mădălina Isar

Sejur Nisipurile de Aur 

Hotel Lyuliak 3*- de la 17 euro/noapte/persoană, cazare cu demipensiune, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close