Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci motive să-ți petreci vacanța în Zakynthos

Cinci motive să-ți petreci vacanța în Zakynthos

Cinci motive să-ți petreci vacanța în Zakynthos
29 Mar 2016   •   17:29
Zakynthos, insula cu plaje de poveste și sate în care timpul a încremenit, arată precum un tablou pictat de cel mai talentat artist al lumii. Verdele crud al pinilor pitici se pierde în albastrul cobalt al mării, iar argintiul stâncilor în albul nisipului fin, al plajelor.

În Zakynthos se află una dintre cele mai frumoase plaje europene. Navagio este o fâșie de nisip flancată de stânci uriașe și scăldată de ape cristaline. Aici se află epava unei nave a contrabandiștilor, care a eșuat acum mulă vreme în golfuleț.

Dintre toate insulele ionice, Zakynthos este cea mai însorită. Din mai și până în octombrie șansele de precipitații sunt minime, iar mulți turiști o aleg ca destinație de vacanță datorită climei prietenoase și a faptului că poți face plajă de dimineața până seara, mângâiat de razele blânde ale soarelui.

Dacă iubești să practici snorkeling, trebuie să știi că este sportul simbol al insulei Zakynthos. În orice stațiune alegi să te cazezi, vei avea posibilitatea să închiriezi echipamentul necesar grație numeroaselor centre pe care le găsești răspândite peste tot. Cel mai cunoscut loc unde poți practica sportul, este în golfulețul Peșterilor Albastre, unde întâlnești o mulțime de specii de pești, plante dar și formațiuni calcaroase foarte spectaculoase.

Tărâmul binecuvântat cu peisaje idilice se mândrește cu Parcul Maritim Național declarat rezervație naturală, datorită faptului că aici își au casa țestoasele uriașe, din specia pe cale de dispariție- Caretta Caretta. Plajele sunt sălbatice, iar în nisipul lor își depun ouăle broscuțele cu carapace, fiind semnalizate prin triunghiuri din lemn. Aici și numai aici, poți înota alături de țestoase.

În Zakynthos se organizează unele dintre cele mai diverse petreceri. Dacă ești un spirit liber, îți plac party-urile tematice sau cele tradiționale, trebuie neapărat să petreci o noapte albă, în Laganas. Este stațiunea care nu doarme niciodată, și locul în care găsești cele mai multe cluburi și localuri de noapte de pe insulă.

  

de Mădălina Isar

  Sejur Zakynthos

Hotel Strofades Beach 4*- de la 368 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close