Antena 3 CNN Timp liber Turism Corfu, între oraşe moderne şi sate pescăreşti!

Corfu, între oraşe moderne şi sate pescăreşti!

Corfu, între oraşe moderne şi sate pescăreşti!
27 Iun 2014   •   17:09
Despre insulele Greciei putem afirma de fiecare data ca sunt printre cele mai frumoase locuri din lume. De altfel, Corfu se numara printre cele mai vizitate astfel de zone care te încântă atât prin modernitatea şi luxul oraşelor dar şi cu satele pescăreşti în care tradiţiile s-au menţinut din moşi strămoşi.

Oraşele moderne şi zonele istorice

În Corfu Town nu ai vreme de pierdut. Pentru a reuşi să vizitezi toate minunile care se găsesc aici trebuie să porneşti dis-de-dimineaţă într-o călătorie cu iz istoric spre Centrul Vechi, unde vei fi luat prin surprindere de Festivalul Veneţian, o minune de petrecere care se organizează periodic în acest loc.

 Te vei plimba pe străzile labirintice, numite ,, kantounia” şi vei fotografia Citadela Veneţiană, Fortul Vechi şi renumitele Pieţe, precum Ano Platei şi Kato Plateia.

Sate pescăreşti şi zone tradiţionale


Oriunde dai cu ochii pe insulele greceşti vei găsi sate pescăreşti în care tradiţiile se menţin din vremurile demult uitate în negura timpului.

Tot aşa este şi Corfu, un loc iubit de mii de turişti datorită bogăţiilor naturale şi a oamenilor deosebiţi. Satul Barbati este un astfel de loc, cu plaje largi şi curate premiate cu Steagul Albastru, fiind deseori asemănate cu plajele tropicale. Tot aici se practică foarte multe sporturi nautice şi acvatice, datorită apelor foarte adânci şi a valurilor mari, de aceea acest sătuc pescăresc nu este recomandat familiilor cu copii.

În satul de pescari Gastouri vei putea vizita Palatul Achilleion, construit undeva prin anul 1892, pentru Împărăteasa Elisabeth von Wiltelsbach, a Austriei. Tot aici vei putea mânca cele mai bune preparate pe baza de peşte din zonă şi vei putea gusta un vin delicios tipic insulei Corfu.

Madalina Isar

Sejur Corfu Grecia 

Hotel Alonakia 3* /Agios Gordis- de la 249 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe  www.europatravel.ro  , call center  021-9407.

 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close