Antena 3 CNN Timp liber Turism Creta, "leaganul civilizatiei mediteraneene”

Creta, "leaganul civilizatiei mediteraneene”

Creta, "leaganul civilizatiei mediteraneene”
04 Iun 2014   •   13:24

Cunoscuta indeosebi pentru numele de ,,Insula Miracolelor”, Creta este una dintre cele mai mari insule grecesti, considerata ca fiind ,,leaganul civilizatiei mediteraneene” datorita faptului ca aici se gasesc numeroase constructii si structuri vechi ce dateaza din vremuri demult apuse, sate in care traditiile sunt pastrate ,,ca la carte”, si locuri in care sunt ascunse secretele Zeilor.

Plaje tropicale si nisip sclipitor


Plajele tropicale ale Cretei sunt atat de incantatoare, in special datorita nisipului stralucitor care practic ,,te orbeste”, incat turistii se lasa atrasi ,,in capcana paradisiaca”, ,,obligati” an de an sa revina pentru inca o tura de distractii si de frumuseti.

In Creta, dragostea se mananca pe paine, iar fericirea se soarbe din cesti de cafea parfumate cu frumuseti. Combinatiile de zone arheologice in care sunt ascunse ,,comorile Zeilor”, istoria civilizatiilor trecute si zonele extrase din Gradinile Edenului, ii dau o nota de sublim Cretei, plasand-o pe primul loc in topul celor mai fascinante insule din Grecia.

,,A doua tara greceasca”

Creta este considerata de unii greci o ,,a doua tara greceasca”, nu doar pentru ca aici sunt pastrate propriile traditii din mosi stramosi si nici pentru faptul ca, cretanii au propriul lor dialect ci si pentru ca, timp de 5000 de ani de istorie, nici pana in acest moment, sapaturile arheologice nu au ,,dezvelit” secretele ascunse de catre Zei, pe acest taram magic.

Desi a fost luata ,,cu asalt” atat de turci cat si de romani, Creta a ramas insula ,,cretanilor” si indiferent cat de mult celelalte popoare au incercat sa isi impuna traditiile si noile reguli, Creta a ramas incarcata cu vechile sale obiceiuri grecesti, de care locuitorii sunt mandri pana in maduva oaselor.

O vizita in Creta va fi ca si cum ai respira fericire si mister, iar un sejur in acest loc va fi ca si cum ai trai un vis din care speri sa nu te mai trezesti niciodata! Este ceva pe care odata intalnit, vei aspira la un ideal pe care il poti atinge in fiecare an, de-a lungul vietii tale!

Madalina Isar

Sejur Creta Grecia 

Hotel Prince of Lillies 2*/Karteros-de la 286 euro/persoana, 7 nopți cazare cu mic dejun, transport cu avionul, asistenta turistica. Detalii pe  www.europatravel.ro   , call center  021-9407.

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close