Antena 3 CNN Timp liber Turism Croaziere din Insula Santorini

Croaziere din Insula Santorini

Croaziere din Insula Santorini
31 Mar 2014   •   17:00

 

Iubitorii scriitorului francez Jules Verne au auzit despre insula Santorini si din povestile lui din „Douazeci de mii de leghe sub mari” si „Insula misterioasa”, de unde aflam despre eruptia vulcanului. Putini stiu ca in timpul eruptiilor din perioada 1866-1870, scriitorul a fost de fata pe insula Thira, alaturi de alti oameni de stiinta, pentru ca apoi sa scrie despre misterele vazute.

 

 

 

Considerata de cei mai multi o singura insula, Santorini este de fapt un arhipelag de cinci insule Santorini ( sau Thira) este insula principala, iar in jurul ei se afla Thirasia si Aspronisi, parti din vechea Stroggili (grec. „cerc”), plus cele doua insulite vulcanice Palea Kameni si Nea Kameni.

Daca ai ales insula Santorini ca destinatie de vacanta, acorda-ti timpul necesar pentru a descoperi pas cu pas toate frumusetile sale. O modalitate simpla prin care poti face acest lucru este sa iei parte la croazierele organizate pentru turisti.

 

 

Croaziera la Caldera

Candva, acum cateva mii de ani, exista o insula mare, Stroggili, iar in anul 1645 i.Hr., vulcanul din mijlocul insulei a erupt si a fost creata Caldera. Ne intoarcem in prezent, intr-o zi de concediu, dimineata devreme, nu cu mult dupa rasaritul soarelui, pentru imbarcarea pe un vapor de lemn intr-o croaziera spre insulele vulcanice nelocuite Palea Kameni si Nea Kameni. Aici vei putea inota in apele bogate in minerale care pot ajunge la temperaturi de pana la 35 grade Celsius (Palea) sau poti vedea norul de abur al vulcanului si simti caldura lavei (Nea).

 

Croaziera prin arhipelagul Cicladelor

Santorini este una dintre cele mai interesante dintre insulele arhipelagului Cicladelor, pozitionat in partea centrala si de sud a Marii Egee, insa daca vrei sa le descoperi si pe celelalte, nu rata o croaziera cu feribotul spre insulele Milos, Sikinos, Ios, Delos, Mykonos si Paros.

Descopera intr-o croaziera de basm pe apele de un albastru azur minunatiile insulei Santorini si ale celorlalte insule ale arhipelagului Cicladelor.

 

De Geanina Ichim

 

Early Booking Santorini

hotel Blue Sea 3* - de la 268 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325

 

 

 

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close