Antena 3 CNN Timp liber Turism Cum poți petrece de Revelion la Veneția

Cum poți petrece de Revelion la Veneția

 Cum poți petrece de Revelion la Veneția
31 Oct 2013   •   15:20

Ar trebuie ca toată lumea să aibă ocazia, o dată în viață, să petreacă Revelionul la Veneția. Farmecul și magia acestui oraș unic în lume este decorul perfect în care să pășești într-un nou an, într-un mod pe care nu-l vei uita niciodată.

Petreceri în piețe, în palate somptuoase, spectacole și focuri de artificii... toate acestea sunt ingredientele magice ale Revelionului la Veneția.


Punctul central al distracției în Veneția este, bineînțeles, Piața San Marco, unde se adună toată lumea. Tonul numărătorii inverse de la miezul nopții se dă din Campanile, impunătorul turn cu clopot de la Basilica San Marco, și este urmată de un spectaculos foc de artificii, probabil unul dintre cele mai frumoase din lume. Când bate miezul nopții, toată lumea se sărută cu toată lumea și-și urează un an nou fericit. Dacă vrei să eviți aglomerația, poți să mergi în Punta della Dogana, de unde ai o vedere panoramică.

Petrecerile din acest an vor avea, pe lângă celebrele măști venețiene, și o culoare: în magica noapte dintre ani, toată lumea se va înmcbrăca în alb! Anul acesta, nicio rochie de seară nu va fi neagră, doar haine albe, asemeni iernii care acoperă pământul cu straie de omăt.

Dacă vrei ceva mai sofisticat, înconjurat de un autentic decor renascentist italian, poți alege Monaco&Grand Canal, un hotel situat într-un fost palat, situat în apropierea Pieței San Marco. Meniul este excelent iar atmosfera, unică.

Un alt eveniment reprezentativ este Concertul de Anul Nou (Concerto di Capodano) de la Teatrul La Fenice, care are loc în fiecare seară, de pe 30 decembrie până pe 1 ianuarie. Dirijorul pentru evenimentul din acest an este Sir John Eliot Gardiner. După concertul din seara de 31 decembrie, are loc  o petrecere, cu băuturi de bun-venit, o masă delicioasă și șampania de la miezul nopții. De Catalina Alberti


 

Ofertă Revelion Veneția 2014

De la 245 euro/pers.,transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4*, 5 nopti cazare in hoteluri de 2-4*, mic dejun, ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Christian Tour Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close