Antena 3 CNN Timp liber Turism Delecteaza-te pe cele mai frumoase plaje din statiunea Kusadasi

Delecteaza-te pe cele mai frumoase plaje din statiunea Kusadasi

Delecteaza-te pe cele mai frumoase plaje din statiunea Kusadasi
09 Sep 2014   •   16:51

 Pe coasta turceasca a Marii Egee te asteapta Kusadasi, cea mai mare statiune, accesata de navele de croaziera ca poarta catre Efes. Plina de viata atat pe timp de zi, si mai ales noaptea, Kusadasi iti ofera o gama larga de restaurante, cafenele si baruri, unde poti “gusta” putin din farmecul oriental. Topul plajelor din Kusadasi

Topul plajelor din Kusadasi

Un sejur la mare, mai ales in Turcia, destinatie tot mai populara printre romani, atrage in primul rand prin calitatea plajelor si a marii. Kusadasi se numara in topul preferintilor pentru turisti din toata lumea, care isi pot gasi aici linistea sau, dimpotriva, agitatie si petrecerile pana la ivirea zorilor.

Printre cele mai populare plaje din Kusadasi se numara Kadinlar (Ladies Beach), care are tendinta de a se supraaglomera in timpul sezonului estival si Green Beach, o plaja de nisip ceva mai mica, insa foarte placuta, umbrita de palmieri, care se aglomereaza mai ales la sfarsit de saptamana, cand vin si localnicii din zona.

Alte plaje care ofera o selectie impresionanta de cafenele, restaurante si baruri, precum si centre pentru sporturi nautice sunt Long Beach, intinsa pe 6 km, Kustur, 5 km, si Tusan, un kilometru de tarm cu nisip.

Plajele din jurul parcurilor nationale

Daca zonele prea aglomerate si zgomotoase nu sunt pe placul tau sau cel putin nu pe toata perioada sejurului, Kusadasi iti ofera si optiuni ceva mai linistite, ideale pentru familii. In sudul statiunii, in zona Parcului National Dilek te asteapta in jur de 30 km de plaje cu amestec de nisip si pietris. Tarmul este sustinut de o padure deasa de pini, care face peisajul idilic.

Poti opta, de asemenea, pentru cele trei parcuri acvatice din apropiere. Adaland si AquaFantasy, de langa plaja Efes, si Pamucak, intins pe 15 km, unul dintre cele mai mari din Europa, ce include si un delfinariu. In sudul statiunii vei gasi si unul mai mic, Aqualand, langa Long Beach.

Geanina Ichim

Sejur Kusadasi  

Hotel Santur 3*- de la 269 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu demipensiune, asistenta turistica, transferuri. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325. 

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close