Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă cele mai frumoase construcții din Mallorca semnate de arhitecți de renume

Descoperă cele mai frumoase construcții din Mallorca semnate de arhitecți de renume

Descoperă cele mai frumoase construcții din Mallorca semnate de arhitecți de renume
07 Aug 2015   •   16:12
Semnate de Antoni Gaudi, Pedro de Salva sau de artistul Rafael Mojer construcțiile orașului Palma de Mallorca impresionează prin eleganță și detalii. Somptuozitatea palatelor, stilul unic al catedralelor și influențele gotice îi dau un aer medieval orașului modern.


La Seu, simbolul orașului

Catedrala Gotică a Palmei nu seamănă nici pe departe cu Sagrada Familia, din Barcelona chiar dacă același arhitect Antoni Gaudi a lucrat la ambele simboluri ale celor două orașe spaniole. Elegantă, misterioasă cu cu un aer gotic pronunțat, La Seu este cea mai renumită construcție a insulei care te surprinde prin înălțimea sa de 121 metri, cu un turn ce adăpostește 9 clopote imense. Fațata catedralei este realizată din calcar aurit cu influențe franțuzești, iar interiorul său este vast cu pereți pictați și coloane semnate de Gaudi. Candelabrele forjate prinse cu inele aurite sunt maiestuoase, iar Coroana de Spini aflată deasupra altarului este opera aceluiași arhitect.

Castelul Bellver, construcția care domină linia de orizont a Palmei

Din orice punct ai privi zărești cea mai impunătoare construcție a orașului care se află pe o colină la o altitudine de 100 de metri față de nivelul mării. Castelul Bellver a fost ridicat pe ruinele unor așezări musulmane, iar construirea lui a durat aproximativ 14 ani.

Arhitectul Pedro de Salva a fost cel care a pus prima piatră de temelie din dorința regelui Jaime al II lea de Aragon care a locuit aici în perioadele de vară. Castelul este o minune a stilului gotic cu arcade somptuoase, coloane octagonale și arcuri înalte surprinzătoare. Porțile de apărare cu turnuri, temnițețe și închisorile cu pereți groși și ziduri de apărare încă se mențin cu mândrie în fața timpurilor moderne. De pe terasele construcției poți admira orașul în toată splendoarea lui.

Palatul Almudaina, cel mai bun exemplu de artă gotică și romanică al insulei


Palatul a funcționat înițial ca fortăreață arabă, ca mai târziu să fie transformat în reședința regilor insulei. Astăzi, impunătoarea construcție este un simbol al stilului arhitectural specific insulei și locul unde se organizează dineuri și recepții oficiale. Interiorul Palatului Almudaina este elegant, iar picturile murale sunt semnate de artistul Rafael Mojer.

 

de Mădălina Isar

Sejur Mallorca 

Hotel Manaus 3*- de la 518 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

 

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close