Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă oraşele Maltei!

Descoperă oraşele Maltei!

Descoperă oraşele Maltei!
23 Noi 2013   •   15:24
Cu o istorie si o cultura atat de bogate, fiecare oras sau sat din Malta are povestea sa. “Vedetele” insulei sunt Valletta si Mdina, dar Malta are si alte orase frumoase care asteapta sa le descoperi farmecul.

 

In Malta si pe insula-sora Gozo, chiar si cladirile noi se pot mandri cu stramosi antici, pentru ca fundatiile sunt ridicate  pe vestigii preistorice. Exceptand statiunile moderne, construite de la zero, toate asezarile malteze au o mostenire bogata, marturii ale trecerii romanilor, cavalerilor de Malta sau britanicilor. Vechiul si noul coabiteaza intr-o simbioza perfecta.

 

Mosta este una dintre cele mai vechi asezari din Malta, cu situri arheologice ce dateaza din epoca preistorica. Dar ceea ce face acest orasel faimos in intreaga lume este biserica Rotunda. Biserica Santa Marija se situeaza pe locul trei in Europa si pe locul noua in lume ca dimensiune a domului. Mosta Rotunda, imensa si impunatoare, are o semnificatie sentimentala speciala pentru localnici si pentru crestinii  de pe insula, care spun ca s-a intamplat un miracol. Despre ce este vorba? In al Doilea Razboi Mondial, o bomba a cazut in dom, dar nu a explodat. Sutele de oameni care erau in biserica, la slujba, au scapat cu viata. Arhitectura bisericii, inspirata de Pantheonul din Roma, este magnifica. Langa biserica este si un mic muzeu in care este expusa o replica a bombei.

Daca tot ai ajuns la Mosta, fa o plimbare pana la Wied il-Ghasel, numita si Valea Mierii. Peisajul superb te face sa crezi ca ai ajuns in Paradis. Aici se gaseste si Capela Sf. Pavel, construita intr-o pestera in 1656.

 

Msida este un orasel-port situat in apropiere de Valletta. Asemeni tuturor asezarilor de pe tarm, a fost un sat pescaresc, dar astazi este un oras “studentesc”, plin de viata, datorita Universitatii din Malta, care functioneaza in Msida. Fa o plimbare prin centrul orasului, lasa-ti pasii sa rataceasca pe strazile labirintice, inguste, ce serpuiesc prinre casele din piatra. Miida este renumit pentru jocul traditional il-Gostra. Concurentii (doar barbati!) trebuie sa mearga pe un stalp alunecos, inclinat deasupra marii, si sa recupereze steagul care flutura la capatul stalpului.

 

Oferta sejur Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

 De Catalina Alberti

 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close