Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă oraşul vechi, Kamiros din Rhodos

Descoperă oraşul vechi, Kamiros din Rhodos

Descoperă oraşul vechi, Kamiros din Rhodos
11 Iun 2014   •   16:28

Rhodos este ca o carte pe care dacă nu o deschizi să o citeşti nu ai de unde să ştii ce conţine, este un pumn de diamante care dacă nu sunt şlefuite pentru a le oferi mai multe faţete nu ai cum sa le stabilesti valoarea, este o insula unde simţi că eternitatea aici îşi are ,,culcuşul”.

O vizită în Kamiros

O vizită în frumoasa insulă grecească o să te scoată din minţi, pentru că Rhodos este una dintre cele mai iubite locuri de pe pământ, pentru care tot mai mulţi turişti se înghesuie în faţa agentiilor de turism în speranţa că anul acesta vor ,,prinde”, în sfarsit un loc spre bine merita destinaţie.

Dacă ai reusit să ajungi în Rhodos trebuie neapărat să vizitezi oraşul vechi Kamiros, numit ,,Pompeiul grecesc” de către cunoscători, pentru că ai ce admira aici. Situl vechiului oraş Kamiros se află în frumosul oraş cu acelaşi nume, la o distanţă de aproximativ jumătate de oră de capitala Rodos, fiind unul dintre cele trei oraşe importante ale insulei, fondate de către dorieni.

,,Pompeiul grecesc”

Ruinele vechiului oraş datează din secolul III, fiind redescoperite în anul 1929 şi numit de către arheologi ,,Pompeiul grecesc”, datorită faptului că nimeni nu a găsit încă o explicaţie pentru cum a fost acest vechi oraş părăsit şi îngropat.

Vei putea admira în acest loc piaţa antică Agora, unul dintre multele temple Dorice, şi câteva arcade foarte vechi care încă se menţin într-o stare destul de bună, dar şi o mănăstire, Sfânta Maria, care a fost construită pe ruinele Templului Atena.

Săpăturile arheologie au scos la iveală foarte multe artefacte precum obiecte de uz casnic, statuete, şi mozaicuri care sunt expuse la muzeul Arheologic Rhodos dar şi la muzeul Luvru din Paris. 

Pe lângă aceste numeroase situri încântătoare, oraşul Kamiros deţine şi o minunată plajă cu acelaşi nume unde te poţi relaxa în voie în apele line ale mării şi pe nisipul fierbinte. Iar dacă îţi plac plimbările poţi face o scurtă vizită în satele tradiţionale ale oraşului şi să admiri plantaţiile de măslini.

Madalina Isar

Sejur Rhodos Grecia 

Hotel Hercules 2*- de la 255 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close