Antena 3 CNN Timp liber Turism Excursie în Salzburg, oraşul muzicii

Excursie în Salzburg, oraşul muzicii

 Excursie în Salzburg, oraşul muzicii
14 Oct 2013   •   15:09

Cu peisaje minunate, cu lacuri de cleştar şi munţi maiestuoşi, clădiri istorice, biserici, castele, palate, muzee, delicii culinare şi multă muzică – acesta este Salzburg, oraşul al cărui centru istoric a intart în patrimoniul UNESCO!

 

Pentru că tentaţiile sunt multe şi timpul – destul de scurt, iată o listă cu cele mai importante atracţii ale Salzburgului pe care le poţi vizita în doar câteva zile.

 

Fortăreaţa Hohensalzburg domină oraşul de l a înălţimea pe care este construit.  Ridicat  în 1077, este cel mai bine păstrat  şi cel mai mare castel medieval din Europa. În turul pe care-l vei face, vei afla de la ghid informaţii interesante despre castel şi despre viaţa medievală din Salzburg.

Casa memorială Mozart  - Casa în care s-a născut  faimosul compozitor atrage în fiecare an zeci de mii e vizitatori. În camera în care s-a născut Mozart poţi vedea prima lui vioară, clavecinul, scrisori şi portrete ale compozitorului, totul având ca fundal muzical piese ale lui Mozart.

Catedrala din Salzburg, situaţă în centrul oraşului, are o faţadă magnifică şi un dom impresionant, care se ridică semeţ, având ca fundal Alpii. Catedrala are o istorie zbuciumată, a fost distrusă de câteva ori, reconstruită, mărită. Aici, Mozart a susţinut numeroase concerte, catedrala având o acustică extraordinară. În perioada târgului de Crăciun, aici poţi asculta în fiecare seară colinde minunate

Palatul Hellbrunn, situat în apropierea oraşului, este renumit pentru fântânile arteziene, unice în lume. Superba construcţie în stil renascentist, cu săli de bal magnifice, grădini şi fântâni amuzante era un loc în care avea loc petreceri luxoase, dar era şi loc de întâlnire pentru oamenii de artă şi cultură, aici aveau loc spectacole şi concerte.

Grădina Zoologică din Hellbrunn merită vizitată pentru că reuşeşte să îmbine frumuseţea peisajului cu spaţiile destinate animalelor, spaţiu care a fost gândit să fie cât mai apropiat de condiţiile naturale de viaţă ale acestora. O vizită la zoo va fi o experienţă plăcută pentru adulţi şi copii deopotrivă. De Catalina Alberti

 

Ofertă circuit Benelux 2014

De la 415 euro/pers., transport cutocar cu climatizare, 9 nopţi cazare cu mic dejun în hotel de 2-4*, ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close