Antena 3 CNN Timp liber Turism Farmecul tradiţional al satelor insulei Thassos

Farmecul tradiţional al satelor insulei Thassos

Farmecul tradiţional al satelor insulei Thassos
25 Aug 2016   •   13:46

 Thassos este una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale familiilor cu copii, cu numeroase plaje spectaculoase şi în acelaşi timp liniştite, ape turcoaz calme, cu intrare lină în mare. Insula din bazinul nordic al Mării Egee se mândreşte cu plaje spectaculoase şi staţiuni pline de viaţă unde te poţi relaxa şi distra, precum şi golfuri mai sălbatice care şi-au păstrat frumuseţea naturală în ciuda numărului mare de turiști.

Activităţi deosebite pentru toţi membrii familiei      
          

Staţiunea Makryammos este una dintre cele mai interesante pentru familii, datorită facilităţilor oferite, şi numeroaselor locuri de joacă şi mini-grădina zoologică. Călătorii pasionaţi de echitaţie pot opta pentru câteva ore de călărie la Centrul Pegasus din Theologos sau la Pine Tree Paddock din Rachoni.

Tripiti, o plajă întinsă, situată destul de departe de oraşul principal, este cunoscută pentru viaţa marină bogată, care te îmbie la explorarea lor prin scubadiving. Există pe insulă şi numeroase sate mici, foarte potrivite pentru o vizită interesantă în care să afli mai multe despre istoria şi obiceiurile insulei.

Descoperă tradiţionalul sat Panagia, liniştitul Scala Rahoniou şi pitorescul Kazaviti, locuri autentice din Thassos unde viaţa localnicilor este netulburată de turism. Multe dintre aceste sate relativ nedescoperite adăpostesc muzee populare şi pieţe de unde poţi cumpăra produse locale create de meşteşugarii locali.

Muzeu încărcat de istorie

Pentru a afla mai multe despre istoria tumultuoasă a insulei, vizitează Muzeul de Folclor Theologos, din estul Mării Egee, unul dintre cele trei muzee folclorice din Thassos, celelelte două fiind în Limenaria, respectiv Kallirachi. Poziţionat în Theologos, un sat tradiţional situat la 55 km de Limenas, vechea capitală a insulei, muzeul este adăpostit într-una dintre cele mai frumoase vile renovate, chiar în centrul satului, cunoscută sub numele de conacul Hatzigiorgis.

 În interiorul camerelor bine organizate, vizitatorii îşi pot crea o imagine clară a unei case tipice din Thassos. La primul etaj există o mare colecţie de maşini şi unelte agricole, în timp ce al doilea etaj oferă spre vizualizare camere cu piese tradiţionale de mobilier, pereţi şi podele îmbrăcate în textile şi o cameră că război de ţesut.

 

De Geanina Ichim

Sejur Thassos

Aparthotel Tina 2*  - de la 69 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close