Antena 3 CNN Timp liber Turism Incursiune în timp în orașul-muzeu, Nessebar

Incursiune în timp în orașul-muzeu, Nessebar

Incursiune în timp în orașul-muzeu, Nessebar
28 Iul 2015   •   17:01
Aproape 3000 de ani au trecut peste spectaculosul oraș bulgăresc de la Marea Neagră. Ruinele unor biserici antice și fortificațiile întăresc convingerile cercetătorilor că Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe europene, fapt pentru care încă din anul 1983 frumoasa destinație se află în patrimoniul UNESCO.

Călătorie în timp, la o aruncătură de băț de România

 Țara Trandafirului se laudă cu un oraș incredibil unde vechile construcții au fost păstrate extrem de bine în ciuda timpului și a vremurilor mai puțin favorabile. Dacă îți dorești să pornești într-o călătorie istorică neapărat trebuie să vizitezi Perla de la Pontus Euxin, unde peisajele sunt copleșitoare.

Nimic nu se compară cu un sejur în care să îmbini lecțiile de istorie cu relaxarea pe plajele cu nisip fin. În Nessebar ai posibilitatea să ”guști” puțin din toate, mai ales că orașul a îmbinat într-o armonie perfectă fiecare element al trecutului cu modernitatea și luxul prezentului.

Un oraș de poveste

Imaginează-ți doar un oraș într-un oraș cu străzi labirintice pavate cu piatră cubică, case parcă sculptate în rocă sau construite din lemn, ruine ale unor biserici bizantine, foste ziduri de apărare romane, toate decorate de peisajele nemaiîntâlnite asupra Mării Negre.

Este imposibil să nu te gândești că acest loc pare desprins din cărțile cu povești. Te trezești din vis abia atunci când pășești pe plajele lungi cu nisip fin și beach baruri moderne, de unde se aude muzica nouă. Majoritatea hotelurilor sunt moderne și brodează întreaga linie de coastă, iar localurile de noapte întregesc atmosfera festivă a orașului, chiar dacă nu este la fel de pronunțată ca cea din Sunny Beach.

Pentru o experiență de neuitat, petrece o noapte într-o casă antică dispusă pe două etaje cu balcon și podea din lemn vechi, cu vedere la mare și servește în tihnă cea mai bună Shopska.

 

de Mădălina Isar

Sejur Nessebar

Hotel Sol Nessebar Palace 5*- de la 266 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close