Antena 3 CNN Timp liber Turism La pas prin Tunisia

La pas prin Tunisia

La pas prin Tunisia
07 Mai 2014   •   14:55

Eleganta Tunisiei nu poate fi egalata, asa cum nici desertul Sahara nu poate fi mutat in altă parte. Insa, dincolo de hotelurile luxoase si orasele magnifice, o  vacanta la pas prin Tunisia poate fi cea mai frumoasa si originala vacanta a ta de pâna acum. Ce poti vedea, daca nu vrei sa stai intr-un singur loc si iti doresti sa descoperi locuri si peisaje cu adevarat fascinante?

Descopera araucaria, mai veche decat dinozaurii!

La tot pasul iti va atrage atentia o specie de conifere, araucaria, mai veche decat dinozaurii. Nu poti sa nu admiri  frumusetea acestor conifere care parca vegheaza asupra locurilor dar, in acelasi timp asigura o continuitate intre doua lumi care s-au contopit de-a lungul vremii si au infaptuit cea mai frumoasa tara din lume: Tunisia. 

Nu poti sa nu te impiedici de ,,Ghorfa lui Ali Baba”, elementul de baza al unui ksar, o fortificatie in care locuiau triburile berbere. Peste tot gasesti magazine cu suveniruri care vorbesc despre aceste locuri: de la bijuterii tipic berbere pana la covoare tesute manual sau sabii antice!

Marele Canion de la Mides, loc desprins de pe Marte

Se pare ca, Grand Canion din SUA are un frate African: ,,Marele Canion de la Mides” dateaza de pe vremea formarii continentelor. Pe fundul vaii se gasesc oseminte preistorice transformate in piatra. Undeva, pe drumul spre desert, treci printr-o zona desprinsa parca de pe Marte: fara urma de viata, cu cratere peste tot.

Insa misterul se adanceste, cand descoperi ca respectivele cratere sunt locuite. De peste 2.500 de ani, casele sapate in pamant asigura caldura pe timpul iernii si racoare pe timpul verii. Fiecare locuinta are mai multe camere, dispuse in jurul unei curti centrale.

 

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ),

+40 264 504 080                                                                                              

 

Carmen Stefan

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close