Antena 3 CNN Timp liber Turism Larnaca, orașul modern cu o istorie străveche

Larnaca, orașul modern cu o istorie străveche

Larnaca, orașul  modern cu o istorie străveche
20 Aug 2015   •   15:44
Cu o istorie de peste 4000 de ani, unul dintre cele mai moderne orașe cipriote te cucerește prin autenticitate. În ciuda vechimii sale a știut cum să-și conserve construcțiile antice aflate în centrul orașului.

În Larnaca noul se combină într-o amonie perfectă cu istoria, în timp ce tradițiile străvechi nu au fost înlocuite de obiceiurile moderne, ci conviețuiesc împreună rezultând un melanj unic.

Falezele orașului, perfecte pentru plimbări lungi

Se poate spune că principala activitate din Larnaca este plimbarea pe faleză, un loc care te îmbată prin fumusețea sa ușor exotică, prin liniște și în același timp modernitate. Zonele de promenadă ale orașului sunt căptușite cu terase, magazine de suveniruri și palmieri înalți. Dacă cobori de pe pontoanele amenajate, vei păși pe cel mai fin nisip din Cipru. Plajele sunt premiate cu Steagul Albastu pentru curățenie, dețin beach baruri și spații special amenajate pentru copii.

Kition Antic, o lumea a templelor

Situl arheologic Kition Antic se află in nord-vestul orașului și se laudă cu ruinele unor temple ce datează încă din secolul al XIII lea. Explorează zona istorică și afla poveștile altarelor și a lăcașelor de cult ridicate în cinstea zeilor. Unul dintre cele mai interesante și bine întreținute este Templul Feniciene Astarte, închinat zeiței supreme.

Un paradis cu sclipiri argintii

Lacul Sărat este bijuteria naturală a Ciprului, casa a peste 80 de specii de păsări. Zona este încântătoare prin ale sale coaste dantelate și țărmul sărat. La sfârșitul toamnei, lacul este vizitat de peste 10.000 de flamingo, creând un tablou aproape ireale, în nuanțe roz cu sclipiri argintii.

 

de Mădălina Isar

Sejur Larnaca Senior Voyage

Hotel 3*- de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close