Antena 3 CNN Timp liber Turism Madrid, un oraș plin de farmec

Madrid, un oraș plin de farmec

Madrid, un oraș plin de farmec
22 Sep 2015   •   16:35
Marea metropolă madrilenă este un oraș cosmopolit plin de construcții somptuoase și piețe mărețe. În Madrid găsești un mix perfect între cultură, istorie și viața de noapte tumultoasă. Explorează un oraș plin de farmec, unde întâlnești oameni veseli și tradiții unice, la fiecare colț de stradă.

Un oraș cosmopolit

Capitala Spaniei este o destinație seducătoare care emană energie chiar și după ce ceasul a bătut ora zero. Este locul unde nu ai timp să te plictisești indiferent de activitatea preferată, unde peisajele sunt de neuitat, iar istoria și-a pus amprena pe sutele de clădiri elegante din centrul orașului. Dominat de palate și construcții ale secolului al XIX lea, orașul este plin de piețe renumite în lume și zone comerciale recunoscute pentru prețurile foarte mici ale produselor de calitate.

Madridul este o destinație cu atmosferă distinctă, oraș al palatelor regale și al muzeelor renumite. Simbolul orașului este cu siguranță Muzeul Prado, unde se găsesc expuse capodoperele celor mai vestiți pictori spanioli.

Peisaje de neuitat

Palatul Regal este minunea arhitecturală a orașului, este cel mai mare din Europa și unul dintre cele mai impresionante din lume. Palatul domină partea veche a Madridului dar și piața de Espana. Bijuteria a mai multor stiluri, a fost ridicată între anii 1734-1760 și se întinde pe o suprafață uriașă de 135.000 metri pătrați, cuprinzând în jur de 2000 de camere somptuoase, decorate cu vestigii antice. De sus, ai ocazia să admiri întregul oraș!

Dacă vrei să scapi de agitația orașului, plin de restaurante și cafenele elegante, îți recomandăm o plimbare în parc. Capitala Spaniei se laudă cu o mulțime de zone de promenadă foarte curate și frumoase, unde liniștea domnește. Un exemplu foarte bun este Parque del Retiro, o zonă cu aer regal, precum întregul oraș. Aici întâlnești pictori sau muzicieni veniți să-și găsească inspirația în nopțile răcoroase de toamnă.

 

de Mădălina Isar

Circuit Spania de Nord 

Hotel 4*- de la 785 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25.

×
Parteneri
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!
x close